Şcoala online. Ministerul Educaţiei a decis ce elevi pot continua să beneficieze de învăţământ hibrid

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a decis ca elevii cu afecţiuni cronice să beneficieze de învăţământ hibrid, până la finalul semestrului al doilea, până când transmisia comunitară a Sars-Cov-2 se va încheia.

Ministrul Educaţiei a decis ca elevii cu afecţiuni cronice să beneficieze de învăţământ hibrid până la finalul semestrului al doilea. Sorin Cîmpeanu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că a semnat acest ordin pentru a veni în sprijinul elevilor încadraţi în diverse grupe de risc.

“Pentru a veni în întâmpinarea elevilor care sunt încadraţi în grupe de risc, în grupe de vulnerabilitate din perspectivă medicală, Ministerul Educaţiei a emis astăzi un ordin, tocmai ce am semnat acest ordin de ministru, prin care până la finele semestrului 2, atât timp cât transmisia comunitară se păstrează, elevii cu afecţiuni cronice, care au boli care afectează capacitatea de oxigenare, boli respiratorii, boli cardiovasculare, obezitate severă, diabet zaharat de tip 1, afecţiuni cronice asociate cu imunodepresie moderată sau severă precum transplant sau afecţiuni oncologice în tratament imunosupresor, cei cu imunodeficienţe primare sau dobândite sau alte tipuri de tratamente imunosupresoare, deci toate aceste categorii vor putea beneficia de învăţământ hibrid până la finele semestrului 2, până când transmisia comunitară se va încheia”, a transmis Sorin Cîmpeanu.

El a menţionat că acest lucru se poate face la solicitarea părintelui, cu prezentarea unui certificat medical.  “Acest lucru se va face cu certificare medicală, la solicitarea părintelui, şi cu aprobarea Consiliului de Administraţie. Deci am creat această posibilitate ca în această perioadă în care pandemia încă nu s-a încheiat deşi starea de alertă a fost ridicată, aceşti elevi să poată beneficia de sprijin din partea fiecărei şcoli în parte”, a explicat ministrul Educaţiei.

Copiii cu boli grave pot folosi aceleaşi adeverinţe pe care le-au folosit până acum, fără să fie necesară o nouă prezentare la medic, a menţionat Cîmpeanu. ”Nu sunt adeptul birocratizării excesive”, a adăugat ministrul.

Ce se întâmplă în şcoli în cazul apariţiei unei infectări cu coronavirus

Covid-ul la şcoală va fi tratat ca o simplă răceală. Izolarea rămâne o măsură de bun simţ pentru că nu mai există carantinare, iar cei care prezintă simptome îşi pot lua concediu medical şi se vor izola după cum le dictează propria conştiinţă. Sunt şi alte măsuri care îi privesc pe elevi şi studenţi.

Fiecare elev se izolează, iar cursurile continuă în format fizic, în cazul infectării cu Covid-19. Practic, acea variantă a trecerii în online nu mai este luată în calcul.

Masca de protecţie rămâne în continuare un accesoriu de bun simţ, recomandat a fi folosit în spaţiile de clasă unde sunt prezenţi 20-30 de elevi, mai multe ore la rând.

Şi studenţii se pregătesc să revină fizic în sălile de curs. Însă, în acest caz, cele mai importante universităţi din ţară au agreat o revenire treptată din mediul online către cel faţă în faţă, potrivit observator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *