Manchester City, favorită clară să câștige titlul în Premier League

Manchester City conduce în clasamentul din Premier League și este favorită certă să câștige titlul pentru a opta oară în istorie. În istoria Premier League, doar Manchester United, Chelsea și Manchester City au reușit să își apere titlurile câștigate. City a făcut-o o singură dată, în 2019, iar acum are ocazia să reușească din nou același lucru.

După 28 de etape disputate în Premier League, echipa lui Pep Guardiola are un avans de 6 puncte față de FC Liverpool, care are însă un meci mai puțin disputat. Chiar și așa, City a părut echipa care a convins mai mult în acest sezon, dar Liverpool poate reintra în cursa pentru titlu

Dacă ne uităm însă pe cote pariuri observăm că Manchester City este favorită clară la câștigarea titlului. Cota lui Manchester City este 1.25, în timp ce Liverpool are cota 3.75. Chelsea (cota 151.0), Arsenal (cota 1001) și Manchester United (cota 1501) sunt foarte departe însă.

Gruparea lui Pep Guardiola a suferit doar trei înfrângeri în acest sezon: de două ori contra lui Tottenham Hotspur și o dată cu Crystal Palace. Cifrele lui City sunt foarte bune, însă Liverpool este în revenire de formă. Echipa a câștigat recent Carabao Cup, s-a calificat în sferturile Champions League, iar în Premier League merge ceas, având șapte vitorii la rând.

Ce spune Pep Guardiola despre șansele lui City la câștigarea titlului

Managerul lui Manchester City, Pep Guardiola, a avertizat însă că lupta pentru câștigarea titlului nu este tranșată, ci dimpotrivă.

„Trebuie să câștigăm aproape toate punctele pentru a deveni campioni din nou. Am sentimentul că multe lucruri se vor mai întâmpla până la finalul sezonului. Vor fi multe meciuri echilibrate. Suntem la șase puncte în față, dar este un avans fals, din moment ce ei mai au un meci de jucat. Visul meu este să fim pe primul loc până la finalul cursei”, a spus Pep Guardiola pentru  The Guardian.

Ce-i drept, Manchester City și Liverpool urmează să se întâlnească până la finalul sezonului. Avantajul va fi însă de partea lui City, deoarece confruntarea este programată pe Etihad Stadium. Ea va avea loc pe 10 aprilie, de la ora 18:30. Programul pare a fi însă de partea lui City, care mai are o singură deplasare dificilă, la West Ham United.

De partea cealaltă, Liverpool mai are programate și meciuri cu Arsenal, Everton și Tottenham, astfel că are un dezavantaj din acest punct de vedere.

 

Manchester City a castigat șapte titluri în istorie

Manchester City are până în acest moment șapte titluri în istoria participărilor în prima ligă din Anglia. Acestea au fost câștigate în 1937, 1968, 2012, 2014, 2018, 2019 și 2021. De asemenea, City a mai terminat de șase ori pe locul doi, în 1904, 1921, 1977, 2013, 2015 și 2020.

În palmaresul lui City se mai află și 6 cupe ale Angliei, dar și opt ale Cupei Ligii Angliei, fiind un nume de top în acest sport. Visul șeicilor rămâne însă câștigarea Champions League. City este calificată în sferturile de finală și este una dintre favoritele la ridicarea trofeului, după ce în 2021 a fost învinsă în finală de Chelsea.

City are însă un lot suficient de valoros pentru a face față pe mai multe fronturi. Spre exemplu, anul trecut a câștigat titlul în Premier League și a ajuns în finala Champions League. Iar în sezonul precedent a avut și o serie incredibilă de 21 de victorii la rând în toate competițiile, între 19 decembrie 2020 și 2 martie 2021. Acesta este un record pentru o echipă din Anglia. Tot în acel sezon a fost reușit și recordul de victorii consecutive în deplasare: 20 la număr, între 19 decembrie și 14 mai (un alt record național).

Recordul de victorii consecutive strict din Premier League a fost reușit între 26 august 2017 și 27 decembrie 2017, când echipa a avut 18 succese la rând. Sezonul acesta a venit și cu 20 de victorii la rând pe teren propriu în toate competițiile, ceea ce reprezintă un alt record.

Cea mai lungă serie de meciuri fără înfrângere în toate competițiile a fost înregistrată între aprilie și decembrie 2017, dar și între noiembrie 2020 și martie 2021. Atunci, echipa a avut 28 de meciuri la rând fără eșec în toate competițiile.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *