FOTO! Centru pentru refugiații ucraineni amenajat la Incubatorul de Afaceri din Botoșani. Patinoarul de la Cornișa și Sala Polivalentă, transformate în centre de cazare

Incubatorul de Afaceri din Botoșani a fost transformat de municipalitate în centru pentru refugiații ucraineni. Acesta va putea găzduite 50 de persoane, refugiații urmând să primească și trei mese pe zi, potrivit primarului municipiului Botoșani, Cosmin Andrei.

50 de cetățeni ucraineni vor putea fi găzduiți de centrul pe care l-am pregătit în parteneriat cu organizația nonguvernamentală Round Table 20 Botoșani. Acest centru a fost deschis la sediul Incubatorului de Afaceri de pe Calea Națională nr. 144. Au fost pregătite paturile, spațiul de cazare are și utilități iar reprezentanții Round Table 20 Botoșani s-au oferit să asigure câte 3 mese pe zi refugiaților ucraineni. În astfel de vremuri dificile, fiecare ajutor contează iar solidaritatea față de semenii noștri atât de greu încercați trebuie manifestată sub orice formă”, a declarat Cosmin Andrei.

Alte două spații vor fi pregătite pentru a deveni centre de cazare a refugiaților, la Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă” și la patinoarul din cadrul Parcului Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *