Dan Şlincu: „Au fost majorate nivelurile salariale ale personalului de la nivel local care gestionează proiecte cu fonduri europene”

Alături de colegii mei deputați de la PSD Botoșani am inițiat o procedură legislativă prin care am modificat Legea salarizării nr. 153/2017 pentru a stimula profesioniștii de la nivel local care lucrează în elaborarea și gestionarea proiectelor de investiții cu fonduri europene nerambursabile. Fiecare unitate administrativ teritorială are nevoie, pentru dezvoltarea infrastructurii locale, de a atrage cât mai multe fonduri europene, iar pentru acest lucru este nevoie de specialiști care să fie bine plătiți.”, a declarat Dan Șlincu.

Inițiativa parlamentarilor social-democrați botoșăneni prevede că, pentru personalul din administrația publică locală implicat în proiecte finanțate din fonduri europene, nivelul veniturilor salariale să nu poată depăși  nivelul indemnizației de viceprimar/vicepreședinte de consiliul județean majorată cu 25%. Până acum veniturile acestor angajați nu puteau depăși nivelul indemnizației de viceprimar/vicepreședinte de consiliul județean.

,,Salariații care sunt implicați în aceste proiecte trebuie să fie bine pregătiți și bineînțeles trebuie să fie și motivați. Sumele pentru aceste creșteri vor fi suportate din bugetul proiectului european. Legea a fost adoptată în ultima ședință de plen a Camerei Deputaților, în calitate de for decizional și urmează să fie promulgată de Președintele României.  ”,  a completat deputatul Dan Șlincu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *