Centrele de cazare temporară a refugiaților, inspectate de prefectul județului Botoșani

Prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă, s-a deplasat, miercuri, în județ, unde a vizitat centrele de cazare temporară a persoanelor venite din Ucraina, din localitățile, Săveni, Avrămeni, Manoleasa și Mihălășeni și Punctul de Trecere a Frontierei Stânca.

„M-am deplasat și astăzi în județ, așa cum am făcut în toată această perioadă, pentru a putea avea o imagine exactă a situației. În proximitatea Punctului de Trecere a Frontierei Stânca am reorganizat modul cum se oferă asistență și suport persoanelor sosite din Ucraina. De aceste lucruri se ocupă pompierii, polițiștii, jandarmii, polițiștii de frontieră, dar și voluntari. Depunem toate eforturile necesare zilnic și acționăm pentru a putea controla situația. Dovadă și faptul că nu au fost semnalate situații deosebite. Îi rog pe botoșăneni să se informeze doar din surse oficiale și să facă diferența dintre un zvon și o informație oficială”, a declarat prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă.

În zona de tranzit de la Stânca, pompierii au amenajat într-un cort locuri de servit masa. S-au amplasat 12 bănci cu șase mese. Suplimentar, s-a instalat un proiector și un balon de iluminat (asigură iluminatul pe întreaga zonă unde sunt amplasate corturile), pe lângă sistemul de iluminat instalat de autoritățile locale.

În ultimele 12 ore prin Punctele de Trecere a Frontierei Rădăuți-Prut și Stânca au intrat în țară 1.195 persoane și 454 autoturisme, transmite, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, care funcționează la nivelul Instituției Prefectului – Județul Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *