Ce se întâmplă cu românii care au buletinul expirat, începând din 9 martie. Dispar beneficiile din starea de alertă

După doi ani, Guvernul a decis să renunțe la prelungirea stării de alertă. Iar odată cu această modificare, vom scăpa de multe dintre restricţii. Printre altele, de miercuri noţiunile de carantină sau de izolare nu vor mai exista. Dar tot atunci dispar şi anumite beneficii cu care venise la pachet această stare de alertă.

Odată cu suspendarea stării de alertă nu vor mai exista restricţii, însă nu vor mai exista nici acele beneficii pe care le-am avut în ultimii doi ani. Concret, certificatul verde nu va mai fi obligatoriu, nu vom mai avea nevoie de el pentru a intra la mall, într-o sală de cinema sau de spectacole, în contextul în care nu va mai exista o bază legală prin care să se impună restricţii. Şi acele culoare special create la intrarea în mall-uri vor fi desfiinţate.

Totodată, masca de protecţie nu va mai fi obligatorie nici în spaţii deschise şi nici în spaţii închise. Însă medicii recomandă totuşi să o purtăm în locurile aglomerate. Se vor organiza şi spectacole, iar elevii vor învăţa exclusiv în bănci, la şcoală.

Dispar însă şi beneficiile. Dacă în ultimii doi ani documentele expirate erau în continuare valabile, odată ce starea de alertă va fi ridicată, toate aceste documente vor mai fi valabile cel mult 90 de zile, iar apoi trebuie reînnoite.

Klaus Iohannis a declarat, vineri, că starea de alertă nu va fi prelungită după data de 8 martie 2022, ca urmare a scăderii numărului de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2. Președintele a precizat că, odată cu ridicarea stării de alertă, unele restricții vor fi de asemenea eliminate. Ministerul Sănătății este cel care va gestiona, în continuare, efectele pandemiei de coronavirus pe teritoriul României, potrivit observator. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *