FOTO! Lecții gratuite de înot pentru zeci de elevi botoșăneni. S-a dat startul proiectului ”Școală la Cornișa”

Elevii din clasele VI- X au început să ia lecții de înot gratuite, să facă gimnastică și jocuri în piscina interioară de la Parcul Cornișa, grație proiectului ce se derulează între Direcția de Servicii Publice Sport și Agrement și Inspectoratul Școlar Județean Botoșani.

Proiectul ”Școala la Cornișa” are ca scop implicarea elevilor în activități fizice în afara programului școlar, dezvoltarea fizică a acestora, creșterea interesului în rândul elevilor pentru mișcare prin sport, creșterea numărului de elevi care practică înotul, promovarea unui stil de viață sănătos.

Orele de educație fizică în piscina interioară au început cu o lecție demonstrativă susținută de Vasile Andrieș, profesor la Școala Gimnazială ,,Grigore Antipa’’ și coordonator al Clubului Sport Relax, cel care a elaborat ghidul metodologic în baza căruia se vor desfășura lecțiile din cadrul proiectului.

Proiectul inițiat de inspectorul școlar general, Ada Macovei și de directorul DSPSA, Eugen Țurcanu este coordonat de inspectorul școlar general adjunct prof. Bogdan Suruciuc, de inspectorul școlar Cristian Gherasim și de profesorii de educație fizică Andrieș Vasile și Măntăluță Alin, fiind susținut și aprobat de primarul Cosmin Andrei și de Consiliul Local Botoșani.

Beneficiarii sunt elevii din clasele VI-X din Botoșani, pentru fiecare grupă fiind alocate câte șase ore de activități acvatice. Aceștia participă la cursuri doar cu acordul părinților, iar DSPSA asigură prezența unui salvamar și a unui supraveghetor. Proiectul este unul pilot, inițiatorii dorind să-l extindă pentru cât mai mulți elevi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *