Instituția Prefectului Botoșani: Au fost intensificate măsurile de control la frontieră și s-au suplimentat turele de serviciu în zonele de responsabilitate

Personalul care își desfășoară activitatea la controlul documentelor de călătorie în Punctele de Trecere a Frontierei Rădăuți-Prut și Stânca a fost suplimentat și se lucrează la capacitatea maximă, informează printr-un comunicat Instituția Prefectului.

De asemenea, au fost intensificate măsurile de control la frontieră, s-au suplimentat turele de serviciu în zonele de responsabilitate și s-a întărit cooperarea cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, în vederea unui schimb operativ de date și informații, precum și de adoptare în comun, în situații impuse, a măsurilor necesare pentru gestionarea cazurilor apărute.

Potrivit sursei citate, de duminică de la ora 20.00, până luni, la ora 08.00, prin Punctele de Trecere a Frontierei Rădăuți-Prut și Stânca au intrat în țară 2.311 persoane și 465 autoturisme. Dintre acestea, 30 persoane au declarat că rămân în județul Botoșani, iar celelalte sunt în tranzit.

La ora 08.00, în spațiile de cazare amenajate pe raza județului Botoșani de către autorități erau cazate peste 511 de persoane sosite din Ucraina.

În cursul zilei de duminică, pompierii aflați în cele două puncte de trecere a frontierei au asigurat transportul a 49 de persoane sosite în România, la locurile de cazare.

Pentru orice fel de informații legate de cazarea cetățenilor ucraineni, donații, solicitări de sprijin, pot fi apelate non-stop următoarele numere de telefon : 0756.19.27.37, 0756.13.13.98 și 0756.05.55.91, care aparțin Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, care funcționează la nivelul Instituției Prefectului – Județul Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *