Peste 2.300 de ucraineni au intrat în România prin cele două puncte vamale din județul Botoșani, în noaptea de sâmbătă spre duminică; doar 45 au rămas în județ

Un număr de 2359 de refugiați ucraineni au intrat în România, prin Punctele de Trecere a Frontierei Rădăuți-Prut și Stânca, în noaptea de sâmbătă spre duminică, comunică Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției

Dintre acestea, 45 persoane au declarat că rămân în județul Botoșani, iar celelalte sunt în tranzit. La ora 08.00, în spațiile de cazare amenajate pe raza județului Botoșani de către autoritățile locale erau cazate peste 240 de persoane sosite din zona de conflict.

”Angajații Ministerului Afacerilor Interne sunt permanent alături de cetățenii ucraineni. Prin toate acțiunile desfășurate, polițiștii de frontieră, pompierii, jandarmii și polițiștii întind o mână de ajutor persoanelor sosite din zona de conflict”, precizează sursa citată.

Pentru orice fel de informații legate de cazarea cetățenilor ucraineni, donații, solicitări de sprijin, pot fi apelate non-stop următoarele numere de telefon : 0756.19.27.37, 0756.13.13.98 și 0756.05.55.91, care aparțin Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, care funcționează la nivelul Instituției Prefectului – Județul Botoșani.

 

Rugămpopulațiasă se informezedoar din surseoficiale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *