FOTO! Peste 40 de primari din județul Botoșani, în ajutorul refugiaților din Ucraina. Săli de sport, saloane de spital și sedii de primării transformate în spații de cazare

Mai multe instituții ale statului, printre care și 40 de primării din județul Botoșani, s-au mobilizat pentrru a-i ajuta pe refugiații din Ucraina, care au intrat în România prin vămile Rădăuți Prut și Stânca.

Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean, s-a alăturat efortului general de sprijinire a cetățenilor ucraineni. Astfel, în cadrul Secției Exterioare de Pediatrie din Săveni saloanele au fost transformate în camere cu paturi care vor putea fi folosite pentru cetățenii care ne tranzitează județul, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean.

În orașul Săveni, prin grija autorităților locale, sunt pregătite peste 200 de paturi, în Corpul Multifuncțional al Liceului „Nicolae Ciucă, Sala Sporturilor și Centru Cultural. Primarul Relu Tîrzioru a anunțat că numărul locurilor de cazare ar putea crește dacă situația o va impune. În noaptea de joi spre vineri, de exemplu, au înnoptat la Săveni 96 de cetățeni ucraineni, majoritatea femei și copii.

De asemenea, managerul Serviciului Județean de Ambulanță, Eduard Gurău, a adus aici ajutoare donate de către colegii săi de la Ambulanța Călărași. Și autoritățile locale din estul județului s-au mobilizat și au amenajat locuri de cazare pentru persoanele care fug din calea războiului”, spune Doina Federovici.

Primarul Voicu Murariu, împreună cu echipa sa de la Vlădeni, a transformat sala de ședințe și mansarda Primăriei în camere ce pot găzdui cetățeni ucraineni, inclusiv mame cu copii mici.

Pe lângă spațiile puse la dispoziție de domnii primari, Consiliul Județean Botoșani a identificat resursele necesare pentru a interveni alături de instituțiile partenere și subordonate pentru a face față valului de ucraineni. De asemenea, prin intermediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, Consiliul Județean pune la dispoziția celor care fug de război spații de cazare în toate zonele județului. Sperăm ca vocea rațiunii să înlocuiască în cel mai scurt timp vocea armelor, să găsim calea spre dialog și să revenim cât mai repede la o viață cât mai aproape de normalitate. Până un acest moment peste 40 de primari din județ s-au alăturat efortului comun punând spații de cazare la dispoziția vecinilor noștri. Acolo unde au fost cazări, au beneficiat inclusiv de masă”, mai menționează președintele CJ Botoșani.

One thought on “FOTO! Peste 40 de primari din județul Botoșani, în ajutorul refugiaților din Ucraina. Săli de sport, saloane de spital și sedii de primării transformate în spații de cazare

  1. S.O.S SENIORII ROMANIEI……
    ….. un semnal de alarma privind persoanele in varsta , seniorii nostri care locuiesc singuri si nu le calca nimeni pragul cei cu pensii de mizerie din aparamentele sau casele din cartiere, mahalale, satele romanesti izolate unde nu ajunge picior de roman ,pe care nimeni nu ii vede , sunt gasiti morti dupa zile ….. PE CAND O CAMPANIE LA FEL DE INTENSA SI DE INTERESATA FATA DE SENIORII NOSTRI UITATI DE TOATA LUMEA…..????
    Rog ca romanii care isi iubesc poporul si nu vor publicitate sa reposteze …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *