Dispare și FC Botoșani?! Soarta moldovenilor depinde de meciul cu FC Argeș: „Nu știu dacă mergem mai departe fără play-off”

Foto digisport

Valeriu Iftime s-ar putea retrage din fotbal, dacă FC Botoșani ratează prezența în play-off. Patronul moldovenilor a întărit afirmațiile făcute pentru GSP în ianuarie, când începuse să ia în calcul să renunțe la echipă.

Fără sprijinul financiar al omului de afaceri, moldovenii ar trebui să găsească urgent un investitor pentru a nu ajunge în situația celor de la Clinceni sau Gaz Metan. Botoșani se luptă cu FC Argeș în ultima etapă din sezonul regulat pentru poziția a 6-a, ultima care duce în play-off. Moldovenii au nevoie de un egal pentru termina peste piteșteni.

„Nu e vorba doar de lovitura financiară pe care o primim dacă ratăm play-off-ul. E pur și simplu o chestiune morală, mentală. Eu nu pot trăi în fotbal dacă nu sunt în play-off. Nu pot! N-am niciun fel de obiectiv. Dacă pic din play-off, nu știu dacă mergem mai departe.

Nu mă leagă nimic de fotbal, n-am nici istoric fotbalistic, n-am nici copii fotbaliști. Pur și simplu e o plăcere și un respect deosebit pentru oamenii care muncesc, față de jucători, de antrenori. Mă leg de un principiu de ăsta de a face performanță.

Nu suntem o echipă care să avem blazon de play-off așa vizibil. Trebuie să muncim până în ultima secundă. Cred că suntem mai buni decât cei de la FC Argeș, mă rog la un arbitraj corect”, a declarat Valeriu Iftime la emisiunea „Liga DigiSport”.

Iftime în ianuarie: „Botoșani nu mă mai motivează”

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru GSP.RO la sfârșitul lui ianuarie, Iftime mărturisește că se gândește tot mai des la retragere

– Mai aveți gânduri de retragere? 
– Da, n-am spus-o la ambiție și nici la băutură! Retragerea nu înseamnă o cortină trasă și praf în urmă. Mă gândesc că FC Botoșani nu mă mai motivează. O spun cu sinceritate, pentru că nu pot face mai mult. Sistemul în care mă mișc e atât de dezaxat! Rolul meu în tot puzzle-ul ăsta e să fac spectacol sportiv. Cred că fotbalul e cel mai mare spectacol pe acest glob. Iar eu vreau să fie cât mai frumos.

– Cum? 
– Păi, prima chestie care îmi vine în cap e stadionul din Botoșani. Acolo nu poți face ceva. Îți amintește de Divizia B, de când am fost acolo. Vezi toți jucătorii ăia care au fost, unii-s bătrâni și unii „Dumnezeu să-i odihnească!”. Apoi văd lucrurile astea apropo de FRF care nu se schimbă. Văd o lipsă de talent și de energie la copiii ce vin din urmă. Mă consumă asta!

– Ce obiectiv are Marius? Play-out-ul ar fi un dezastru? 
– Daaa, mare eșec! Nici nu mă gândesc! Play-out-ul e similar cu retrogradarea! Dacă suntem în play-out, nu știu dacă mai merg la meci. Nu pot! N-am motivație! Îți zic sincer, nu e o amenințare.

Sursa: gsp.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *