Peste 2.000 de ucraineni au intrat, vineri, în județul Botoșani. Polițiștii verifică persoanele care se oferă să transporte refugiații spre diferite locații

Angajații Ministerului Afacerilor Interne sunt în continuare alături de cetățenii ucraineni. Prin toate acțiunile desfășurate, polițiștii de frontieră, pompierii, jandarmii și polițiștii întind o mână de ajutor persoanelor sosite din zona de conflict, informează printr-un comunicat Instituția Prefectului Botoșani.

Astăzi, de la ora 08.00 la 20.00, prin Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuți-Prut au intrat în țară 1.172 persoane și 308 autoturisme. Dintre acestea, 58 persoane au declarat că rămân în județul Botoșani, iar ceilalți că sunt în tranzit.

În același interval orar, prin Punctul de Trecere a Frontierei Stânca, au intrat în țară 1.062 cetățeni ucraineni și 170 mijloace de transport.

Polițiștii și jandarmii verifică identitatea persoanelor care se oferă să transporte cetățeni ucraineni spre diferite locații (cazări temporare, gări, autogări, aeroport). Totodată, la nivelul județului Botoșani, în Punctele de Trecere a Frontierei Rădăuți Prut și Stânca funcționează două puncte de comandă pentru soluționarea operativă a tuturor solicitărilor primite din partea cetățenilor.

În apropierea acestora, au fost amenajate spații pentru reprezentații societății civile care doresc să sprijine cetățenii care trec frontiera, cu apă, alimente, medicamente și produse de primă necesitate.

De asemenea, două echipaje SMURD sunt pregătite să acorde primul ajutor medical persoanelor care au nevoie.

Pentru orice fel de informații legate de cazarea cetățenilor ucraineni, donații, solicitări de sprijin, pot fi apelate non-stop următoarele numere de telefon : 0756.19.27.37, 0756.13.13.98 și 0756.05.55.91, care aparțin Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, care funcționează la nivelul Instituției Prefectului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *