FOTO! Punctele de trecere a Frontierei Rădăuți Prut și Stânca, mai puțin aglomerate. Voluntarii, pompierii și polițiștii acționează în mod organizat

Polițiștii de frontieră, pompierii, jandarmii și polițiștii continuă să fie alături de cetățenii ucraineni, 24 din 24 de ore. La cele două Puncte de Trecere a Frontierei Rădăuți Prut și Stânca, controlul de frontieră la intrarea în țară se derulează cu operativitate, informează printr-un comunicat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani.

În ultimele ore, punctele de trecere a frontierei nu au mai fost așa aglomerate, deoarece voluntarii moldoveni, dar și români, transportă peste graniță grupuri de cetățeni ucraineni, în mod organizat.

Odată ajunși pe teritoriului României, aceștia sunt preluați de către pompieri, angajați ai primăriilor din zonă, dar și de voluntari, care le pun la dispoziție mâncare caldă, apă și alte produse de primă necesitate, cartele telefonice preplatite cu acces la rețelele ucrainene, transport și cazare. Cele patru încăperi puse la dispoziție de Școala Gimnazială nr. 1, sunt ocupate, permanent, la capacitate maximă. După ce primesc mâncare caldă și apă, sunt transportați de voluntari români la locuri de cazare puse la dispoziție de autorități și reprezentanți ai societății civile.

Tot pentru a ajuta cetățenii ucrainieni, în baza bunei cooperări cu polițiștii de frontieră moldoveni, s-a stabilit ca atunci când în Punctul de Trecere Costești sunt mai multe persoane care au nevoie de transport, microbuzul ISU Botoșani să le preia și să le aducă în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca. Astăzi, un prim transport a avut loc în urmă cu puțin timp, fiind aduse 20 de persoane, 13 adulți și 7 copii. Acestea urmează să fie transportate la locurile de cazare puse la dispoziție de autorități.

Vă reamintim că, la nivelul Instituției Prefectului Judeţul Botoşani, în vederea gestionarii eficiente a acestei situații, funcționează Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, unde sunt prezenți, 24 de ore din 24, reprezentați ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră, Inspectoratului Județean de Poliție, Inspectoratului Județean de Jandarmi și Direcției de Sănătate Publică Botoșani.

Pentru orice fel de informații legate de cazarea cetățenilor ucraineni, donații, solicitări de sprijin, pot fi apelate non-stop următoarele numere de telefon : 0756192737, 0756131398 și 0756055591.

Totodată, la nivelul Cancelariei Prim-Ministrului funcționează un grup de coordonare a acțiunilor societății civile, mediului privat, organizațiilor naționale, internaționale și instituțiilor guvernamentale.
Platforma ”Ucraina – Împreună ajutăm mai mult” disponibilă la acest link  https://bit.ly/3K1mb3s poate fi accesată, începând de astăzi, de pe site-ul Guvernului României de către voluntarii și entitățile private care vor să doneze. Mulțumim societății civile care s-a implicat și continuă să se implice voluntar în ajutorarea celor în nevoie, ma arată sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *