Doi tineri prinși de polițiștii de frontieră botoșăneni cu permise de conducere false

Doi tineri au fost prinși de polițiștii de frontieră cu permise de conducere false, joi, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca. Primul este un tânăr de 21 de ani,  cetăţean din Republica Moldova, pasager al unui autocar ce efectua o cursă ocazională Republica Moldova – Franţa.

Asupra acestuia un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Republica Moldova, având imprimate datele de identificare şi fotografia persoanei.

„Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului descoperit, colegii noştri au efectuat verificări specifice ocazie cu care au stabilit faptul că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi de fond ale unuia autentic, precum şi faptul că seria permisului descoperit figurează pe numele altei persoane, iar cetăţeanul nu este deţinător al niciunui permis de conducere valabil”, precizează Poliția de Frontieră.

Tânărul a declarat că a obţinut permisul de conducere în anul 2021 în Franţa, prin intermediul unei persoane necunoscute, plătindu-i suma de 600 de euro. El ştia despre permis că este fals dar că îl procurase pentru a conduce autovehicule în state europene.

În  acelaşi punct de trecere a frontierei,  s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru a intra în România, un cetăţean din Republica Moldova, în vârstă de 24 de ani, şofer al unui microbuz înmatriculat în Republica Moldova. La controlul de frontieră, tânărul a prezentat un permis de conducere valabil pentru categoria B, cu însemnele autorităţilor din Polonia, având  imprimate datele și fotografia sa.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului descoperit, colegii noştri au efectuat verificări specifice ocazie cu care au stabilit faptul că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi de fond ale unuia autentic. Persoana în cauză a declarat că a făcut şcoala de şoferi în Polonia şi obţinut permisul de conducere prin intermediul unui coleg şi că nu ştia despre permis că este fals. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de instigare la fals material în înscrisuri oficiale respectiv conducerea unui vehicul fără permis de conducere, instigare la fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.”, precizează sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *