Percheziții la domiciliile a doi minori din Botoșani. Adolescenții, scoși în cătușe

Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Dorohoi au emis, miercuri, ordonanță de reținere pe numele a doi tineri de 16 ani, din municipiul Dorohoi, cercetați sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean.

Potrivit sursei citate, în noaptea de 19/20 februarie 2022, cei doi minori ar fi  pătruns, prin forțarea ușii de acces, în interiorul unui magazinului alimentar din municipiul Dorohoi, de unde ar fi sustras aproximativ 500 de pachete de țigări de diferite mărci, mai multe sticle cu băuturi alcoolice și o unitate pentru calculator, creând astfel un prejudiciu de aproximativ 12.000 lei.

În cursul zilei de 2 martie, polițiștii dorohoieni au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară la locuințele persoanelor bănuite de comiterea faptelor, iar în cadrul acestor activități, la locațiile vizate au fost identificate și ridicate mai multe bunuri care prezintă interes în cauză.

De asemenea, cei doi tineri, bănuiți de comiterea faptei au fost conduși la sediul poliției în baza unor mandate de aducere, ulterior față de aceștia fiind luată măsura reținerii pentru 24 de ore. Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secțiilor de Poliție Rurală nr.4 Dorohoi și nr.6 Pomârla, precum și a celor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, a precizat Delia Neniscu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *