Aproape 18.000 de refugiați ucraineni au intrat în România prin cele două puncte vamale din județul Botoșani

Aproape 18.000 de refugiați ucraineni au intrat în România prin Punctele de Trecere a Frontierei de la Rădăuți Prut și Stânca-Costești, după invazia Rusiei. Potrivit datelor prezentate de Instituția Prefectului Botoșani, de pe 24 februarie și până pe 3 martie, ora 08:00, prin cele două punte de trecere a frontierelor, 17.911 cetățeni ucraineni, au intrat în țară, respectiv 4.561 de mijloace de transport au trecut frontiera pe sensul de intrare.

De asemenea, în noaptea de miercuri spre joi, prin cele două puncte de trecere a frontierei au intrat în țară 1.595 de cetățeni ucraineni, cu 387 de mijloace de transport.

Miercuri seară, erau 251 de persoane cazate temporar, în spațiile de cazare amenajate de către autorități, în județul Botoșani și nu au fost semnalate situații deosebite, mai precizează sursa citată.

Un ofiter și doi subofițeri de la ISU Botoșani au acordat asistență privind transportul persoanelor refugiate către spațiile de cazare operaționalizate la nivelul județului Botoșani. Totodată, au coordonat partea de asistenta umanitara in legătura cu societatea civilă si inițiativele civice. Șase paramedici SMURD și două autospeciale EPA au acordat asistență medicală persoanelor refugiate/strămutate care s-au prezentat în cele două Puncte de Trecere a Frontierei de la Rădăuți-Prut și Stânca Costesti”, se mai arată în informarea Instituției Prefectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *