Aproape 2000 de refugiați ucraineni au intrat, miercuri, în județul Botoșani. Taberele de refugiați, vizitate de autorități

Subprefectul județului Botoșani, Tiberiu Manolache, s-a deplasat, miercuri, în județ, unde a vizitat mai multe centre locale care pot găzdui cetățeni ucraineni care fug din calea războiului. Manolache a vizitat centrele din localitățile Mitoc, și Avrămeni, dar și punctele vamale Rădăuți-Prut și Stânca Costești, informează printr-un comunicat Instituția Prefectului.

Lucrurile sunt sub control, zilnic operaționalizăm spații de cazare noi, pentru a fi pregătiți, în funcție de evoluția situației. Încercăm să anticipăm și lucrăm proactiv. Coordonăm eficient resursele disponibile, iar eforturile depuse de toți cei implicați se concretizează în rezultate,” a declarat prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă.

În toate spațiile de cazare temporară a cetățenilor ucrainieni sunt prezenți și asistenți comunitari.

Potrivit Instituției Prefectului, în intervalul, 2 martie, ora 08:00, 2 martie, ora 20:00, prin punctul vamal Stânca, au intrat în România, 852 de persoane și 202 autoturisme. Un autoturism și trei persoane rămân în Botoșani, restul sunt în tranzit.

Prin punctul vamal Rădăuți-Prut, au intrat în România, 1.135 de persoane, dintre care nouă persoane rămân în Botoșani, 225 merg în alte județe, iar restul sunt în tranzit. În același interval orar, au intrat în România 300 de autoturisme, dintre care doar două rămân în Botoșani.

În total, în intervalul menționat, prin punctele vamale Stânca și Rădăuți Prut au intrat în România 1987 de persoane și 502 autoturisme.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *