FOTO & VIDEO Tabără mobilă cu 30 de corturi pentru refugiații ucraineni, instalată pe Stadionul din Dorohoi. S-au pregătit și săli de clasă!

Pentru furnizarea raspunsului eficient în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în Romania, în cursul zilei de astăzi, a fost instalată o tabără mobilă în municipiul Dorohoi, pe Stadionul 1 Mai, informează printr-un comunicat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani.
Unitatea mobilă, formată din 30 de corturi, este pregătită să asigure cazarea temporară a cetățenilor sosiți din zona de conflict. Totodată, la nivelul județului Botoșani, în Punctele de Trecere a Frontierei Rădăuți Prut și Stânca, funcționează două puncte de comandă pentru soluționarea operativă a tuturor solicitărilor primite din partea cetățenilor ucraineni.

În proximitatea celor două puncte de trecere a frontierei au fost amenajate spații pentru reprezentanții societății civile care doresc să sprijine cetățenii sosiți din Ucraina, cu apă, alimente, medicamente și alte articole de uz personal.
Patru săli de clasă de la Școala Gimnazială nr. 1 Rădăuți Prut, care se află la 50 de metri de Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuți Prut, au fost pregătite pentru a caza temporar cetățeni ucraineni care se află în tranzit.

Vă reamintim că, la nivelul Instituției Prefectului Judeţul Botoşani, în vederea gestionarii eficiente a acestei situații, funcționează Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, unde sunt prezenți, 24 de ore din 24, reprezentați ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră, Inspectoratului Județean de Poliție, Inspectoratului Județean de Jandarmi și Direcției de Sănătate Publică Botoșani.

Pentru orice fel de informații legate de cazarea cetățenilor ucraineni, donații, solicitări de sprijin, pot fi apelate non-stop următoarele numere de telefon : 0756192737, 0756131398 și 0756055591.

Totodată, la nivelul Cancelariei Prim-Ministrului  funcționează un grup de coordonare a acțiunilor societății civile, mediului privat, organizațiilor naționale, internaționale și instituțiilor guvernamentale. Platforma ”Ucraina – Împreună ajutăm mai mult” disponibilă la acest link  https://bit.ly/3K1mb3s poate fi accesată, începând de astăzi, de pe site-ul Guvernului României de către voluntarii și entitățile private care vor să doneze.

”Mulțumim societății civile care s-a implicat și continuă să se implice voluntar în ajutorarea celor în nevoie. Asigurăm populația că pompierii salvatori sunt și rămân la datorie și vor gestiona cu promptitudine orice solicitare de sprijin, conform atribuțiilor specifice zonei de competență și responsabilitate”, precizează ISU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *