FOTO Președintele Consiliului Județean, Doina Federovici: Ambasada Armeniei în România a decis ca, temporar, la Botoșani, să funcționeze un punct consular pentru județele Botoșani și Suceava

Ambasada Armeniei în România a decis ca, temporar, la Botoșani, să funcționeze un punct consular pentru județele Botoșani și Suceava, care va fi coordonat de către consulul Lia Mirzoyan, a declarat președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici.

Aceasta s-a întâlnit, miercuri dimineață, cu E.S. dr Sergey Minasyan, ambasadorul Republicii Armenia în România, consulul Lia Mirzoyan și Cristian Lazarovici, reprezentantul comunității armene din Botoșani. Întrevederea a avut ca scop optimizarea colaborării dintre instituțiile publice județene și reprezentanții statului armean.

Principalul aspect al discuțiilor a vizat colaborarea în vederea ajutorării cetățenilor armeni surprinși de război pe teritoriul Ucrainei și care în drumul lor spre țara natală sau spre Centrul și Vestul Europei tranzitează județul nostru. În acest sens, Ambasada Armeniei în România a decis ca, temporar, la Botoșani, să funcționeze un punct consular pentru județele Botoșani și Suceava, care va fi coordonat de către consulul Lia Mirzoyan. Am reiterat sprijinul și totalul angajament al administrației județene față de problemele cetățenilor care fug din calea războiului, indiferent de naționalitatea acestora”, a declarat Doina Federovici.

De asemenea, s-a propus ca personalul care răspunde la cele trei numere de urgență (0756.19.27.37 / 0756.13.13.98 / 0756.05.55.91) să aibă numărul de telefon al reprezentantului comunității armene din Botoșani, pentru a putea fi contactat când cetățenii armeni vor solicita sprijinul autorităților române. În discuțiile dintre cei doi oficiali s-a abordat tema unei viitoare colaborări între județul Botoșani și regiuni din Armenia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *