Luna martie începe cu vreme de iarnă şi se termină cu temperaturi de vară. Prognoza meteo

Prima lună de primăvară vine cu zile schimbătoare, cu treceri bruşte de la iarnă la vară, cu ploi, zile însorite şi vânt supărător. Prima zi de primăvară vine cu temperaturi extrem de scăzute şi ninsoare. Temperaturile sunt extrem de scăzute pentru o zi de 1 Martie, potrivit prognozei transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Miercuri, cerul va fi mai mult noros şi trecător, în prima parte a intervalului, vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă, mai ridicată decât în intervalul anterior, va fi de 4…6 grade, iar cea minimă de -4…-2 grade, anunţă ANM.

Temperaturile vor fi mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă, iar primăvara îşi va intra în drepturi la jumătatea lunii martie, potrivit prognozei pe 4 săptămâni realizată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), transmisă marţi.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, o atenţionare Cod galben de ninsori moderate cantitativ, valabilă până miercuri dimineaţa în zona litoralului, precum şi o informare de viscol ce vizează majoritatea regiunilor până joi.

Conform prognozei de specialitate, în intervalul 1 martie, ora 10:00 – 2 martie, ora 10:00, în judeţele Constanţa şi Tulcea, va continua să ningă local moderat cantitativ şi se va depune strat de zăpadă ce va avea grosimi, în medie, de 10 – 15 cm.

De asemenea, în perioada 1 martie, ora 10:00 – 3 martie, ora 10:00, va fi în vigoare o informare de vreme rea. Astfel, în jumătatea de est a ţării, precum şi în Carpaţii Orientali şi Meridionali, temporar va ninge, iar local se va depune strat de zăpadă.

Temporar, vântul va avea intensificări în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei, precum şi în zona montană înaltă, cu viteze în general de 45 – 50 km/h, viscolind ninsoarea.

Prognoza METEO 28 februarie – 7 martie
Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în extremitatea de sud-est a ţării. Regimul pluviometric va fi excedentar în sud-estul ţării, dar şi deficitar în jumătatea vestică a teritoriului, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Prognoza METEO  7 – 14 martie
Temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea estică a ţării. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare la nivelul întregii ţări, dar mai ales în zonele montane.

Prognoza METEO 14 – 21 martie
Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii ţări.

Prognoza METEO 21 – 28 martie
Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi deficitare la nivelul întregii ţări.

Sursa: RomaniaTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *