Un consilier local cere agenților economici din Botoșani să susțină liceele tehnologice: Tot ce educăm acolo și formăm vor ajunge în companiile lor

Consilierul local Eugen Țurcanu a cerut, marți, agenților economici din Botoșani să susțină liceele tehnologice, pentru ca acestea să formeze elevii într-o meserie și să poată să funcționeze, în continuare. Acesta a avut o interpelare în cadrul ședinței de Consiliu Local, unde a vorbit despre Liceul Tehnologic ”Elie Radu”, care este la un pas de a fi desființat, întrucât nu-și realizează clasele de liceu.

Referitor la Liceul Elie Radu, fac încă un apel public, că altceva nu pot să fac decât să spun. Am văzut că s-a schimbat și directorul și este altă conducere, să se ia toate măsurile, să se dea peste cap să încerce să-și recruteze oameni pentru toamna care vine, să încercăm să ținem în viață acest liceu. Poate și mediul de afaceri, și fac apel și la cei care sunt la Camera de Comerț și Industrie, la Asociația Patronatului Român, avem niște instuții care sunt mobile în tot ceea întreprind și să fie și acesta un rezultat concret în implicarea în comunitatea locală și să susțină aceste unități de învățământ”, a spus Țurcanu.

El spune că fără o implicare a agenților economici, aceste licee industriale nu vor mai fi.

Tot ce educăm acolo și formăm vor ajunge în companiile lor, indirect. Fără a fi o implicare totală și din partea agenâilor economici, nu o sa avem aceste licee industriale. Aceste licee dau o meserie și vor pune o pâine pe masă unor famili în viitorul îndepărtat”, a adăugat consilierul local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *