Un consilier local cere schimbarea denumirilor unor licee din municipiul Botoșani: Să schimbăm aceste denumiri extrem de pompoase

Consilierul local Eugen Țurcanu a propus, marți, schimbarea denumirilor unor licee din municipiul Botoșani. Este vorba de liceele tehnologice din municipiul Botoșani, care astăzi poartă numele unor personalități botoșănene, respectiv Liceul ”Dimitrie Negreanu”; Liceul ”Elie Radu”, Liceul ”Alexandru cel Bun” , Liceul ”Petru Rareș”, pentru care consilierul local a propus să fie numite după profilul pe care îl au. El a adresat apelul și conducerii Inspectoratului Școlar Județean.

Fac o propunere ca în cel mai scurt timp să schimbăm aceste denumiri extrem de pompoase ale liceelor tehnologice, pentru că s-au pus numele unor mari savanți la niște licee care de-abia mai supraviețuiesc, mă refer la Negreanu, la celebrul Elie Radu, unde am făcut eforturi considerabile toți de aici să găsim o soluie să-l salvăm. Plecăm acuși la recrutare în județ să aducem tinerii elevi la scoala profesională, la liceu și ajung părinții de acolo să nu mai înțeleagă nimic: unde face liceul copilul, la Dimitrie Negreanu. Ce Dimitrie Negreanu, ce Elie Radu, Alexandru cel Bun? Au niște denumiri… Trebuie să înțeleagă părintele și copilul cum e liceul mecanic, liceul textil sau de construcții. Înțeleg că Eminescu și A.T Laurian sunt licee cu clase de elită, cu alt renume, sunt de-o viață licee teoretice, acolo e altceva. Dar la aceste licee care de-abia își mai ard lumina acolo în cameră ca și unitate juridică, au denumiri pompoase”, a spus Eugen Țurcanu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *