Jocurile de noroc – noul mod de distracție în Metaverse?


Tot ce trebuie să știi despre ce rol vor juca jocurile de noroc în Metaverse, universul digital care se dorește a fi alternativa la realitatea cotidiană.

Metaverse, universul digital care se anunță a fi complet funcțional până în 2030, reprezintă o rețea online globală 3D care interconectează oamenii din lumea întreagă prin intermediul unor avataruri, oferindu-le acestora diverse modalități de distracție, muncă, călătorii și multe altele. Jocurile de noroc ocupă un rol important în viața oamenilor, din moment ce 4, 2 miliarde de persoane joacă ocazional la nivel mondial și 1, 6 miliarde joacă în mod frecvent.

Cu peste 74% dintre adulți interesați de această modalitate de relaxare și cu o ofertă a cazinourilor online din acest univers digital bazat pe anonimitate 100% și oferte mai mult decât atractive, de la rotiri gratuite fără depunere la bonusuri fabuloase în criptomonede, jocurile de noroc se anunță a fi unul dintre cele mai atractive modalități de distracție din Metaverse.

Cazinourile online din Metaverse – alternativa ideală la cazinourile terestre?

Foto: pixabay.com

Piața cazinourilor online se bucură de o popularitate în creștere în comparație cu cele fizice, mai ales că în perioada 2020-2021, criza sanitară a ținut închise sau cu o capacitatea redusă sălile de jocuri terestre.

Dat fiind faptul că până în 2026, analiștii preconizează că sectorul jocurilor de noroc va obține încasări de aproximativ 876 de miliarde de dolari, este de așteptat ca segmentul cazinourilor din Metaverse să înceapă să se bucure de o pondere din ce în ce mai ridicată în preferințele jucătorilor.

Pentru 2022, estimările privind încasările cazinourilor online se cifrează la 100 miliarde de dolari, iar cele câteva platforme care deja activează în versiunea actuală de Metaverse au raport venituri în creștere, precum și un număr din ce în ce mai mare de noi membri.

Spre deosebire de site-urile actuale cu jocuri de noroc, în care doar jocurile de live casino cu dealeri reali oferă acces la latura realistă a acestora, platformele din Metaverse se bazează pe mai multe avantaje oferite de cazinourile fizice.

Modalitatea de conectare va fi mult mai simplă, doar pe bază de amprentă facială, grație echipamentelor 3D avansate. Experiența de joc va fi diferită, atât în cazul sloturilor (de exemplu, Gonzo’s Quest VR Treasure Hunt fiind un joc de pacanele care oferă posibilitatea de a experimenta dintr-o altă perspectivă sloturile), cât și a jocurilor de masă.

Poker-ul este unul dintre jocurile de cărți care nu beneficiază de toată expunerea în cazul platformelor online, unde sunt preferate variante de joc precum Texas Hold’em și Omaha, care se joacă rapid și contra dealerului, iar nu a jucătorilor reali. În cazinourile din Metaverse, jocul real, în care jucătorul beneficiază de posibilitatea de a-și folosi abilități de “citire” a oponenților, va fi din nou posibil.

Cazinourile din Metaverse vor rezolva și problema legată de modalitatea de plată, de depuneri și retrageri ale câștigurilor, care până acum era limitată de jurisdicția în care activă platforma cu jocuri de noroc. Astfel, grație criptomonedelor, orice graniță va fi eliminată, iar jucătorii de pe întreg Mapamondul vor putea efectua plăți și își vor putea încasa câștigurile.

Metaverse-ul le oferă jucătorilor facilități excepționale la nivel de jocuri, creațiile VR, AR și XR reprezentând un nou pas către ceea ce înseamnă conceptul de jocuri de noroc online realiste. Nivelul de implicare fizică a jucătorului va fi maximizat, acesta trecând de la ecranele tactile la controlul avansat, bazat pe echipamentele special concepute în acest sens.

În plus, acest univers digital le va permite jucătorilor să se bucure în sfârșit de experiența oferită de cazinourile reale din cele mai cunoscute centre ale lumii, precum Las Vegas, Macau sau Atlantic City. Datorită tehnologiei XR (Extendend Reality), aceștia vor avea posibilitatea de a “călători” virtual pentru a juca în cele mai reprezentative cazinouri din aceste regiuni.

Cu siguranță că, în momentul în care prețul echipamentelor XR va fi mai accesibil, platformele de cazino din Metaverse vor deveni și mai atractive pentru jucătorii din întreaga lume. Oferta acestora, oricum este mult mai avantajoasă decât în comparație cu cea a platformelor online cu jocuri de noroc, dar și a cazinourilor terestre.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *