Activități extracurriculare pentru copiii din Botoșani. De ce lecțiile de chitară sunt o alegere bună?

Activitățile extracurriculare sunt esențiale în formarea personalității copiilor și dezvoltarea anumitor competențe. Dacă te întrebi cum îi poți îmbogăți timpul copilului tău cu ceva util, lecțiile de chitară sunt o activitate excelentă, care îi vor asigura un viitor promițător. Chitara este un instrument muzical foarte popular datorită beneficiilor pe care le oferă.

10 motive pentru care chitara este un instrument potrivit pentru copii

Pe lângă faptul că lecțiile de chitară sunt o experiență minunată, există o mulțime de avantaje care fac din acest instrument o alegere excelentă. Iată doar câteva dintre ele:

  1. Cu o chitară copilul poate aborda orice stil de muzică dorește, de la country la rock, clasic sau jazz.
  2. În comparație cu alte instrumente muzicale, precum pianul, chitarele pentru copii nu sunt foarte scumpe. Poți vinde cu ușurință o chitară de calitate, în cazul în care copilul tău renunță.
  3. Având dimensiuni reduse, este ușor de transportat oriunde.
  4. Lectiile de chitară reprezinta o activitate care stimulează și dezvoltă creativitatea copilului tău.
  5. Sunetul unei chitare are efecte calmante. De aceea, vei observa că starea de spirit a celui mic se va schimba și că anxietatea va fi redusă.
  6. Mersul la lecții regulat și exersarea cu un profesor îi învață pe copii ce înseamnă disciplina.
  7. Se pliază foarte bine pe necesitățile copiilor. Există pe piață modele variate din care poți alege, inclusiv chitare pentru stângaci, cum sunt cele de la Mcmusic.ro. Aici vei găsi instrumente muzicale de calitate, perfecte pentru a susține pasiunile copilului tău.
  8. Chitara este un instrument muzical ce îmbunătățește coordonarea. S-a dovedit că practicarea chitarei îmbunătățește coordonarea mână-ochi.
  9. Studierea chitarei îi învață pe copii ce înseamnă răbdarea și perseverența. Acest lucru îi va ajuta pe viitor, când vor fi nevoiți să facă față anumitor situații și provocări.
  10. Copiii devin mai încrezători în propriile capacități. Oportunitatea de a învața chitara ajută copiii să dezvolte un sentiment de mândrie și să-și sporească încrederea în sine.

 

Care este vârsta recomandată pentru a începe lecții de chitară?

Dacă prichindelul tău este pasionat de muzică sau de chitară, probabil te-ai gândit să-l înscrii cât mai devreme la cursuri. Deși fiecare copil este diferit, este recomandat totuși ca micuțul tău să aibă cel puțin șase ani înainte de a începe lecțiile de chitară. Bineînțeles, acest lucru nu este valabil întotdeauna deoarece fiecare copil se dezvoltă diferit. Prin urmare, unii pot fi pregătiți să înceapă mai devreme, în timp ce pentru alții este benefic la o vârstă mai mare.

Este evident că lecțiile de chitară sunt excelente pentru o dezvoltare armonioasă a copiilor. Nu degeaba majoritatea părinților aleg o astfel de activitate pentru timpul liber al celor mici. În plus, un alt avantaj este socializarea și legarea de noi prietenii cu persoane cu interese comune. Studierea acestui instrument muzical îi ajută pe copii să exploreze noi orizonturi și să descopere diferite culturi și stiluri de muzică.

Așadar, chitara este un instrument minunat care le oferă celor mici o mulțime de beneficii. Pentru copii, lecțiile de chitară nu sunt doar o provocare, ci și o experiență uimitoare și o activitate utilă pe care o pot face în timpul liber. 

Sursa foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *