Un băiețel perfect sănătos, născut prematur de o tânără refugiată în România

O tânără de 25 de ani din Ucraina a născut de urgență, sâmbătă seara, la Spitalul Municipal Rădăuți, după ce a reușit să treacă granița. Femeia era însărcinată în opt luni, iar din cauza stresului că soțul a rămas în Ucraina, tânăra a născut prematur. Mai mulți ucraineni au ajuns noaptea trecută la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Suceava.

Femeia a născut normal un băiețel, perfect sănătos și care cântărea 3 kilograme și 900 de grame. Tânără plângea că soțul ei a rămas în Ucraina pentru a fi înrolat în război, iar cadrele medicale au încercat să-i aline atât rănile fizice, cât și cele sufletești, mobilizându-se toată lumea și ajutând-o cu hăinuțe și scutece pentru cel mic.

”Aseară a ajuns la noi, la spital, o mămică din Ucraina, ea ar fi trebuit să nască peste patru săptămâni, dar fiind săptămâna în care se află, după ce a trecut vama și cu stresul la care a fost supusă, a născut un băiețel de 3 kilograme 900 de grame sănătos”, a povestit o asistentă de la Spitalul Municipal Rădăuți.

Femeia va mai rămâne, împreună cu copilul nou-născut, câteva zile în spitalul rădăuțean, dar la externare va avea nevoie de un loc unde să stea, împreună cu cel mic.

”Atât mama, cât și copilul sunt bine, nașterea a decurs fără probleme. Împreună cu autoritățile locale vom identifica un spațiu de locuit, înainte de externare”, a declarat Dan Vatră, managerul Spitalului Municipal Rădăuți.

Sursa: obiectivdesuceava.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *