Au intrat în vigoare noile modificări ale Codului Rutier. Ce prevăd acestea

Au intrat în vigoare noile modificări ale codului Rutier care prevăd amenzi mai mari şi sancţiuni mai dure pentru agresivitatea în trafic sau încălcarea regulilor de circulaţie pe autostradă ori la trecerile de cale ferată.

1. Conducerea agresivă, mai precis: şicanări în trafic, condusul foarte aproape de alte maşini sau claxonatul excesiv, reprezintă acțiuni care vor fi pedepsite cu amenzi de până la 725 de lei, plus suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.

2. Şi încălcarea regulilor de circulaţie pe autostradă va pedepsită. De exemplu, cine circulă pe banda de urgenţă poate primi o amendă de până la 2.900 lei, iar şoferii care întorc sau merg pe contrasens pe autostradă pot rămâne fără permis chiar și 120 de zile.

3. Cei care nu opresc la trecerea la nivel cu calea ferată când barierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele luminoase şi sonore sunt în funcţiune vor rămâne fără permis până la 120 de zile.

4. Cei care depășesc limita de viteză cu peste 70 de kilometri pe oră, vor rămâne fără permis pentru 4 luni. Toate aceste măsuri, dar și multe altele, sunt deja în vigoare, informeaza ProTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *