Patru medici din Botoșani, sancționați de Casa de Asigurări de Sănătate pentru nereguli la eliberarea certificatelor de concediu medical

Patru medici prescriptori din județul Botoșani au fost sancționați de Casa de Asigurări de Sănătate în cursul anului trecut, pentru nereguli la eliberarea certificatelor de concediu medical. Neregulile au fost descoperite în urma unor controale realizate de instituția de asigurări de sănătate, la sesizarea unor angajatori care au avut îndoieli în ceea ce privește îmbolnăvirile angajaților.

”Casa de Asigurări de Sănătate Botoșani  a verificat respectarea prevederilor legale privind  acordarea  certificatelor de concediu medical unor angajați eliberate de 27 de medici care își desfășoară activitatea în cadrul a 15 furnizori de servicii medicale. In urma acestor controale CAS a sancționat  patru medici cu avertisment pentru nerespectarea prevederilor legale privind modul de eliberare a certificatelor de concediu medical”, a declarat Alina Mustiață, directorul general al CAS Botoșani.

Sancțiunile nu au vizat bolile angajaților, ci completarea incorectă de către medici a certificatelor de concediu medical.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *