Tabăra Agafton din Botoșani va caza refugiați. Anunțul făcut de ministrul Familiei

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, anunță că sunt pregătite pentru cazarea refugiaților toate taberele pentru tineret din județele de la granița cu Ucraina și Republica Moldova. Peste 600 de locuri sunt disponibile în șapte centre de agrement, pe lista aflându-se și Tabăra Agafton din județul Botoșani.

„Am făcut împreună cu Izabella Kacsó-Doboly, secretar de stat pe probleme de tineret în Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, un recensământ al bazelor de tineret pe care le putem transforma în tabere pentru refugiații din Ucraina”, scrie Firea, sâmbătă, pe Facebook.

Astfel, ucrainenii care vin în România vor putea locui în condiții normale, vor avea un acoperiș deasupra capului fără această grijă în plus.

Locurile anunțate de Gabriela Firea:

– în județul Satu Mare, un minihotel cu 46 de locuri în camere cu 2, 3 și 4 paturi, în zona ștrandului din orașul Satu Mare.

– în județul Maramureș, o bază turistică în centrul municipiului Baia Mare. Există 84 de locuri în camere dotate cu grup sanitar și duș. De asemenea, există conexiune gratuită la internet, o bucătărie funcțională, dar și un spațiu de joacă pentru copii.

– în județul Botoșani, un centrul de agrement care poate găzdui, în condiții normale, 130 de persoane. Sunt pregătite camere cu 2 și 4 locuri, dotate cu mobilier modern, grup sanitar propriu și televizor. Există și o sală de mese cu 350 locuri și o bucătărie perfect funcțională.

– în județul Galați, 48 de persoane pot fi cazate în baza de tineret din municipiul Galați. Avem camere cu 2 locuri, grup sanitar propriu, televizor, frigider, internet, mobilier modern.

– în județul Brăila, o bază de agrement sezonieră de la Lacul Sărat. Avem 52 de locuri în căsuțe cu 2 paturi, baie proprie, dușuri cu apă caldă, aer condiționat. Există și o sală de mese de 100 locuri.

– în județul Tulcea, sunt pregătite bazele de agrement din Sulina și Babadag, care oferă împreună 250 de locuri în camere cu grup sanitar propriu. „Continuăm să luăm măsuri care să completeze eforturile Guvernului României de a asigura cele mai bune condiții miilor de femei, copii și persoane în vârstă care-și părăsesc țara din cauza războiului”, transmite Firea, potrivit antena 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *