Metode prin care poți găzdui o seară memorabilă cu prietenii

Găzduirea unei seri de neuitat cu prietenii nu trebuie să fie intimidantă. Există, cu siguranță, multe modalități prin care îți poți uimi oaspeții, fără a fi nevoie să depui extra efort sau să pierzi timp, ci doar să-l investești așa cum se cuvine.

Ca prim pas ar trebui să iei în considerare în ce încăpere vă veți aduna. De obicei este vorba despre sufragerie, unde canapeaua pare că a devenit simbol al prieteniilor, exact ca în Friends. Dacă te bucuri de un apartament mai spațios, unde camera de oaspeți e suplimentată chiar cu un frumos balcon acoperit, e și mai frumos. Dacă în mod normal nu îți plac decorațiunile, poate ar fi interesant să le dai o șansă măcar de data asta. Poți cumpăra niște lumânări, pe care chiar dacă nu le vei aprinde, creează atmosferă, niște flori sau niște ghirlande cu beculețe de care poți agăța niște fotografii cu voi, ca un grup fericit de prieteni. Nu se poate să le ai pe toate doar în format digital.

Apoi treci la organizarea zilei, dar lasă loc și pentru improvizație. Ați putea începe totul cu o gustare. E simplu la acest capitol, sunt prietenii tăi, deci le cunoști cât de cât gusturile. Pregătește și niște ingrediente pentru a găti ceva împreună, poate fi amuzant. Nu uita nici de popcorn, fie cel care poate fi pregătit în mod clasic, fie cel pentru microunde. Oricare ar fi, acesta merge bine cu un film. Și ca să aduci ceva diferit în experiența de cinema la tine acasă, ai putea să arunci un ochi prin colecția de DVD-uri, de pe care înlături praful săptămână de săptămână. E posibil ca toată lumea să aibă propriul cont de Netflix și să știe pe de rost filmele oferite. Vino tu cu o nouă perspectivă.

Și chiar dacă filmul pe care l-ați vizionat a fost plin de acțiune, ar trebui să știi, în calitate de gazdă grozavă, că nu ar trebui să reprezinte cireașa de pe tort în ceea ce privește divertismentul de care aveți parte. Există o modalitate de a merge un pas mai departe de a vă uita la un ecran care nu oferă nicio oportunitate de a interveni, și asta înseamnă să apuci o tastatură și mouse-ul și să mergi în online, să găsești niște jocuri și activități care îți țin mintea alertă și ascuțită. Este și mai interesant când încerci să-ți amintești jocuri pe care le-ai jucat cândva fără ajutorul internetului, cu unul sau mai multe pachete de cărți, cu pioni și table. De obicei, jocurile sunt despre concurență, despre unul împotriva celuilalt, dar în funcție de starea de spirit pe care doriți să o setați pentru seară, există și alte opțiuni. Un grup de prieteni care se adună pentru a juca blackjack va trebui să-și adapteze gândirea cu privire la jocurile de cărți. În loc să încerci să-i învingi pe toți ceilalți din joc, există un singur jucător care trebuie învins; și acesta este cel căruia îi vine rândul ca dealer. Dacă unul dintre prieteni este pasionat de jocuri video, i-ai putea propune să împărtășească niște aspecte care țin de strategie, care ar putea fi folositoare și în circumstanțe întâlnite pe viitor.

După multă concentrare la joc, s-ar putea să vă pândească foamea, așa că, dacă te-ai gândit că v-ar sta bine în bucătărie câtorva dintre voi, printre oale și tigăi, atunci ai procedat corect. În timp ce vă distrați în acest fel, alte două persoane pot pregăti spațiul unde veți servi masa. Permite-le să fie inventivi. Dacă vor să creeze un tip de picnic indoor, dă-le undă liberă. Nu este exclus să fie chiar amuzant și creativitatea poate spori gustul mâncării.

Dacă tot vă distrați de minune, nu uita să propui să vă faceți niște fotografii, atât selfie-uri, cât și instantanee de grup, cu ajutorul timer-ului. Fiți inventivi și echipați-vă cu câte ceva, un coif, o haină îmbrăcată pe dos, sau chiar ustensile aduse din bucătărie. Întindeți astfel limitele distracției.

Și ca să vă întoarceți un pic și în trecut, la amintirile frumoase pe care le aveți împreună, caută drive-ul pe care ai copiat fotografiile din excursiile realizate împreună și amintiți-vă de detalii care nu v-ar trece prin minte fără un mic suport vizual.

La final de zi, fie că e deja târziu, încheie totul ca o gazdă perfectă, conducându-ți oaspeții. Ieșiți împreună la o plimbare și vă faceți astfel și poftă de somn.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *