Femeie din Ucraina, cazată la un hotel din Botoșani, cu ochii în lacrimi: Nu avem niciun fel de plan. Încercăm să ne dăm seama ce putem face

Sunt momente cumplite pentru ucrainenii care au plecat din ţara lor de teama războiului. Au fost nevoiţi să lase totul în urmă, fără să ştie ce le va aduce ziua de mâine, fără să ştie ce se va întâmpla cu cei dragi, care au rămas în urmă.

Primele consecinţe ale războiului din Ucraina încep deja să se resimtă la Botoşani. Hotelurile sunt deja pline de oameni care au fugit din calea ruşilor care le-au invadat ţara.

Cu lacrimi în ochi, aceştia povestesc prin ce au trecut din momentul în care s-a declanşat alarma, până la drumul pe care l-au străbătut până în România.

Am venit aici pentru că războiul a venit în ţara noastră. Mare parte din familia noastră şi prieteni au rămas acolo, încă sunt acolo, bombardează capitala. Cerem societăţii europene să ajute Ucraina. Ne-au promis că ne vor ajuta”, mărturiseşte o ucraineancă.

Nu ştim ce să facem. Nu avem niciun fel de plan. Am văzut că şi mai mulţi ucraineni au venit aici, în această noapte. Şi cu siguranţă vor veni şi mai mulţi. Încercăm să ne dăm seama ce putem face„,  a adăugat o altă femeie care a fugit din calea bombardamentelor care au devastat Kievul.

Aceeaşi situaţie a fost şi în oraşul Isaccea. Sute de ucraineni din zona Odesa au trecut Dunărea cu bacul, pentru a se adăposti din calea războiului.

„Exploziile au început în timpul nopţii, deci ne-am trezit la 5 dimineaţa. Bineînțeles că ne-am speriat. Am început să ne facem bagajele, apoi în timpul călătoriei, când aşteptam autobuzul, au avut loc foarte multe explozii şi am văzut mulţi militari. Vrem să ajungem în Israel, pentru că soţul meu are rude acolo, dar nu putem face asta momentan, pentru că el nu are paşaportul internaţional, l-a lăsat acasă, pentru că nu am avut timp să îl luăm cu noi, era în alt loc”, a povestit o altă femeie din Ucraina.

Sursa: antena 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *