Implementarea conceptului de clădire inteligentă la UNIQUE Office Building, dublu premiată la KNX România Awards 2021

“Marele premiu KNX Romania” și “Cel mai bun proiect comercial Romania” pentru o clădire reprezentativă de birouri din zona Palas Iași, marca UNIQUE Residence

Dezvoltatorul proiectelor imobiliare marca UNIQUE Residence edificate în diferite zone din Botoșani, Focșani și Iași, a implementat conceptul de clădire inteligentă printr-un sistem BMS (Building Management System) pentru clădirea de birouri UNIQUE Office Building, din zona Palas, Iași.

Integrarea sistemului BMS protocol KNX, în colaborare cu ICE IT Solutions, a fost premiată cu “Marele premiu KNX România” și “Cel mai bun proiect comercial România” în cadrul Galei KNX România 2021 – asociație profesională ce promovează și susține aplicațiile de automatizări pentru clădiri ce utilizează standardul deschis KNX.

Clădire inteligentă, reprezentativă pentru mediul de business din Iași

UNIQUE Office Building este un proiect Premium destinat segmentului business, conceput și proiectat astfel încât să răspundă celor mai exigente cerințe. Având caracteristici și specificații de top, cu dotări de ultimă oră, specifice unui univers concentrat pentru business, pentru un loc de muncă corect, de ultimă generație, cu acces rapid către cele mai importante puncte de interes, clădirea este reprezentativă pentru mediul de business din inima Iașului.

Întreaga clădire poate fi controlată de la distanță prin intermediul unei platforme securizate cu diverse niveluri de acces: chiriașii au acces pentru vizualizare indecși și control total al spațiului închiriat; beneficiarii au acces pentru vizualizare indecși, alarme și controlul tuturor spațiilor din clădire; echipa tehnică are platformă separată pentru monitorizarea echipamentelor ModBUS unde poate să vadă parametri și eventuale alerte.

Un proiect premiat – o clădire cu adevărat “unique”

Ceea ce diferențiază UNIQUE Office Building de alte clădiri este platforma de stocare și gestionare a datelor prin intermediul căreia se pot genera automat facturi și rapoarte pentru chiriași și beneficiari. Pentru implementarea conceptului de clădire inteligentă s-au utilizat peste 240 de echipamente protocol KNX cu funcționalități multiple: control iluminat, atât on-off (sistem clasic) cât și dimabil (protocol DALI), control sistem HVAC, control ventilatoare, centrale termice și de tratare a aerului, control acces, control lifturi, control bariereși uși garaj, monitorizare nivel aer proaspăt și umiditate, monitorizare consumuri clădire, dezvoltare scenarii speciale context COVID “Lockdown”, “Back towork”.

Contextul COVID ne-a oferit oportunitatea de a testa limitele sistemului. Sistemul BMS protocol KNX s-a potrivit perfect pentru acest proiect datorită flexibilității și integrabilității lui. Având toate echipamentele în același protocol, vorbind aceeași “limbă”, este mai facil să creezi automatizări și să le faci să colaboreze armonios între ele.

Alegerea echipei UNIQUE Residence pentru dotările de ultimă generație, opțiunea pentru soluțiile inteligente cu sistem BMS protocol KNX, asigurarea de facilități și caracteristici de nivel superior, specifice unei clădiri de clasa A, accentuează unicitatea, armonia și calitatea proiectului, și nu în ultimul rând, justifică premiile acordate pentru crearea unei clădiri de ultimă generație – reper pentru mediul de business din regiune.”

GoodValue for Money – spații pentru birouri UNIQUE Residence Maxim Gorki:

UNIQUE Residence pune la dispoziție și spații Shell & Core pentru activități comerciale și birouri, spre vânzare sau închiriere, în zona centrală a Botoșaniului – ansamblul din Aleea Maxim Gorki nr. 6, zona Biserica Sf. Dumitru.

Contact direct la dezvoltator: 0744691659

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *