VIDEO Alertă transmisă de Garda de Mediu Botoșani: Arde valea Miletinului

Comisarii Gărzii de Mediu au transmis, miercuri seară, o alertă că arde valea pârâului Miletin, după ce suprafețe uriașe de vegetație uscată au fost cuprinse de flăcări. O echipă formată din comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu Comisariatul Județean Botoșani a surprins un incendiu de vegetație uscată în albia râul Miletin. Comisarii au apelat imediat Dispeceratul Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani – ISU Botosani pentru a interveni în vederea lichidării acestui incendiu.

Comisarii Gărzii de Mediu atrag atenția că incendiile de vegetație uscată au luat o amploare foarte mare în ultimele zile în județul Botoșani și atrag atenția tuturor celor certați cu legea că aceste fapte se sancţionează cu amendă de la 3.000 până la 6.000 lei, pentru persoane fizice, şi între 25.000 şi 50.000 lei, pentru persoane juridice.

Echipele GNM vor fi in continuare în alertă în încercarea de a descuraja și eradica fenomenul incendierilor ilegale. Dacă observaţi incendii ce au ca rezultat degajări puternice de fum ce pot afecta calitatea aerului, sunaţi la numărul naţional de urgenţă 112.

Totodată conform Protocolul de colaborare încheiat între IGSU-GNM-APIA privind acţiunile de monitorizare a modului de respectare de către fermieri a bunelor condiţii agricole şi de mediu referitoare la arderea miriştilor şi a resturilor vegetale pe terenul arabil şi la arderea pajiştilor permanente, coordonatele parcelelor de teren pe care s-au manifestat incendiile de vegetație vor fi transmise către APIA Botoșani”, a declarat comisarul șef al Gărzii de Mediu Botoșani, Cristina Kasyap.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *