Primăria Botoșani va accesa fonduri europene pentru instalarea unui sistem de detectare și alarmare incendii la Spitalul de Pneumoftiziologie

Primăria Botoșani și Spitalul de Pneumoftiziologie au încheiat un acord de parteneriat, în vederea depunerii aplicației de finanțare pentru un proiect cu fonduri europene.
Este vorba despre „Creșterea siguranței pacienților Spitalului de Pneumoftiziologie Botoșani prin instalarea unui sistem de detectare, semnalizare, alarmare incendii cu acoperire totală și înlocuirea instalației electrice”, depus în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020, transmite printr-un comunicat Primăria Botoșani.

Ca urmare a cerinței din ghidul solicitantului, este necesară prezentarea, la depunerea cererii de finanțare, a unui act încheiat între solicitant și spitalele beneficiare din proiect, din care să reiasă responsabilitățile părților implicate în implementarea proiectului”, a declarat primarul Cosmin Andrei.
Municipiul Botoșani are calitatea de lider de proiect și, alături de Spitalul de Pneumoftiziologie, va asigura implementarea proiectului menționat.
Valoarea investiției, rezultată în urma unui deviz general, este de 6,3 milioane de lei cu TVA și presupune, printre altele, instalarea sistemelor de detecție, semnalizare și alarmare în caz de incendiu, cu acoperire totală, asigurarea iluminatului de uz general și securitate, corpuri noi de iluminat, tablouri electrice, instalații paratrăsnet, etc.

Aceste lucrări sunt mai mult decât necesare întrucât instalațiile electrice ale unității spitalicești sunt învechite și prezintă un real pericol, atât pentru pacienți cât și pentru personalul medical”, a precizat Costel Lupașcu, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie.
Acordul de parteneriat va fi supus dezbaterii și aprobării consilierilor locali într-o viitoare ședință.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *