FOTO Botoșănean surprins de Garda de Mediu în timp ce incendia stuful și vegetația uscată

Un bărbat din județul Botoșani a fost surprins, marți, de comisarii din cadrul Gărzii de Mediu Botoșani în timp ce incendia atât vegetația uscată și stuful, deșeuri vegetale cât și deșeuri menajere în amestec.

Incendiul a avut loc la Dorohoi, la Loturi Enescu, la un heleșteu. Bărbatul nu era proprietarul terenului respectiv și a refuzat să se legitimeze în fața comisarilor de la Garda de Mediu, cerându-le să plece de pe teren.

Proprietarul terenului va fi chemat la sediul Gărzii de Mediu Botoșani și va fi sancționat.

Trei botoșăneni au dat foc vegetației și s-au ales cu amenzi usturătoare. Aceștia au fost sancționați de comisarii Gărzii de Mediu Botoșani cu amenzi de 4000 ei, 5000 lei, respectiv 6.000 lei pentru arderea stufului, a tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase. Două au fost aplicate unor localnici din Gorbănești și una la Săveni.

„ Legislaţia în domeniul protecţiei mediului interzice arderea miriştilor, a stufului, a tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase, de către persoane fizice sau juridice, fără acceptul autorităţilor competente pentru protecţia mediului şi fără informarea, în prealabil, a serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă. Garda Naţională de Mediu solicită, pe această cale, sprijinul administraţiilor publice locale şi al tuturor cetăţenilor de a lua toate măsurile care se impun pentru a preîntâmpina producerea unor noi incendii de mirişti şi vegetaţie uscată, care pot avea efecte devastatoare asupra mediului”, arată comisarii Gărzii de Mediu.

Potrivit sursei citate, în caz de neconformare, vor fi aplicate sancţiuni constând în amendă de la 3.000 până la 6.000 lei, pentru persoane fizice, şi între 25.000 şi 50.000 lei, pentru persoane juridice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *