Nemulțumiri în învățământul botoșănean după ce doar o parte din angajați au primit majorări salariale. Lider de sindicat: Nu au primit niciun leu

Nemulțumiri în rândul unor angajați din sistemul de învățământ din Botoșani, după ce au fost ”omiși” de la majorarea din luna ianuarie. Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învățământ Botoșani, spune că personalul nedidactic din învățământ nu a primit niciun leu.

În 1 ianuarie 2022, când ar fi trebuit să fie aplicată integral Legea 153, pusă în plată, s-au acordat majorări salariale doar anumitor categorii de angajați din învățământ. Cei mai neîndreptățiți sunt cei care se află în categoria personalului  nedidactic, care și așa aveau salarii foarte mici, salarii de mizerie, care nu au primit niciun leu diferență sau mărire, pentru că ei nu au fost prinși în textul Ordonanței 130, care a reglementat excepția de la regula de amânare a aplicării etapei de la 1 ianuarie 2022. Și pentru personalul didactic auxiliar în mare parte nu s-a aplicat nicio majorare, pentru că se consideră că aceștia se află deja la nivelul salariilor din grila legii 153, iar în rândul personalului de predare s-au acordat diferențe salariale cuprinse între 60 și 180 lei, diferențe brute”, a precizat Liviu Axinte.

Liderul LSI Botoșani spune că în prezent se poartă discuții la nivelul Guvernului cu privire la rezolvarea acestor probleme.

Există un proiect de lege nr. 584, dacă nu greșesc, care a trecut de Senat și acum se află la Camera Depitaților și am făcut apel prin depunerea de scrisori la parlamentari, la nivel de partide și la parlamentarii locali, în care am solicitat susținerea unor amendamente la acest proiect de lege aflat în Parlament. Amendamentele din acest proiect de lege susțin acordarea sau punerea în plată integrală a Legii 153. Sunt nemulțumiri foarte mari în rândul colegilor, iar în perioada imediat următoare, în fumcție de modul de rezolvare sau nu prin acest proiect de lege vom vedea care este calea de urmat, a adăugat Axinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *