Putin a ordonat armatei să intre în Ucraina. MAE către români: „Părăsiţi imediat ţara!”

Preşedintele Rusiei,  Vladimir Putin, a ordonat, luni seară, armatei pe care o conduce să intre în teritoriile separatiste pro-ruse din Ucraina, cărora le-a recunoscut independenţa, înainte de a semna acorduri de ajutor reciproc care prevăd prezenţa de durată a forţelor ruse. Putin și-a justificat măsura prin necesitatea de a menține pacea în teritoriile respective.

În aceste condiții, Ministerul Afacerilor Externe din România a informat că, în contextul deteriorării grave a situaţiei de securitate din Ucraina şi din regiunea Mării Negre şi a evoluţiilor negative, a fost ridicat nivelul de alertă pentru Ucraina la nivelul maxim – „Părăsiţi imediat ţara!”.

MAE le solicită cu insistenţă cetăţenilor români să nu se deplaseze în această ţară, iar celor care se află temporar în Ucraina să părăsească teritoriul acestui stat imediat. De asemenea, MAE le recomandă cetăţenilor români să se informeze permanent din surse oficiale, să manifeste atenţie sporită şi să respecte reglementările stabilite de autorităţile ucrainene”, se arată în alerta Ministerului de Externe.

sursa foto: antena3.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *