Fațada clădirii Palatului Administrativ din Botoșani, reabilitată cu peste un milion lei

Clădirea Palatului administrativ din Botoșani va intra în reabilitare. Prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă și subprefectul Tiberiu Manolache s-au întâlnit, luni, cu vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani, Dorin Birta, pentru a discuta despre proiectul privind ”Lucrările de reparații curente determinate de uzură a tencuielilor exterioare la fațadele clădirii, respectiv treptele și podestele clădirii Palatului Administrativ din Botoșani”.

Potrivit unui comunicat transmis de Instituția Prefectului, implementarea acestui proiect se realizează printr-un parteneriat, între Instituția Prefectului Județul Botoșani și Consiliul Județean Botoșani. Valoarea estimată a lucrărilor este de 1.155.040, 19 lei fără TVA. Perioada de implementare a proiectului este de 7 luni.

Banii vor veni de la Ministerul Afacerilor Interne și Consiliul Județean Botoșani. Totodată discuțiile s-au axat pe un alt proiect, care vizează reabilitarea energetică a clădirii Palatului Administrativ din Botoșani, cu finanțare europeană, prin PNRR.

Sunt două proiecte importante, unul vizând reabilitarea fațadei, celălalt privind reabilitarea energetică a clădirii Palatului Administrativ. Facem toate demersurile necesare pentru a duce la bun sfârșit ambele proiecte. Pentru primul avem deja finanțarea, pentru al doilea, dorim să atragem finanțare europeană, prin PNRR”, a declarat prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă.

One thought on “Fațada clădirii Palatului Administrativ din Botoșani, reabilitată cu peste un milion lei

  1. Este singura cladire frumoasa construita in perioada comunista in Botosani proiectata de marele arhitect Porumbescu. Proiectanti si constructori competenti ar putea pastra si reconditiona fatadele minunate asemanatoare constructiilor din lemn cu grinzi aparente, nervuri ca la scandurile din lemn si tencuieli buciardate. Daca se vor alege niste firme de casa cladirea monumentala va fi invelita cu polistiren si va deveni la fel cu blocurile din jur. Porumbeii care au custi pe cladire distrug cu excrementele lor acide fatadele si scarile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *