Aproape 50 de amenzi aplicate de jandarmii botoșăneni în weekend

Zeci de amenzi au fost aplicate de jandarmiii botoșăneni în weekend. Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul Județean de Jandarmi (IJJ) Botoșani, efectivele de jandarmi au fost suplimentate în vederea executării în bune condiții a tuturor misiunilor.

Jandarmii au acționat atât în cooperare cu polițiștii botoșăneni, cât și independent, fiind aplicate aproximativ 50 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 15000 de lei.

Sancțiunile au vizat în special fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice, dar și situații de încălcare a legislației în vigoare privind prevenirea răspândirii infecțiilor cu COVID-19, fumatul în locuri publice sau faptele silvice de natură contravențională, arată sursa citată.

Pe timpul misiunilor, echipajele mixte polițist- jandarm au intervenit la 34 de solicitări ale cetățenilor prin apel la numărul unic de urgență 112, fiind luate măsurile legale necesare pentru soluționarea acestora în conformitate cu prevederile legale. De asemenea, 17 jandarmi au acționat în sprijinul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani, pentru efectuarea unor percheziții domiciliare într-un dosar de contrabandă cu produse accizabile, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, se mai precizează în informarea IJJ Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *