”Școala la Cornișa”, proiect inedit ce se va desfășura la Botoșani pentru 470 de elevi

Elevii din clasele VI- X vor avea posibilitatea să ia lecții de înot gratuite, să facă gimnastică și jocuri în piscina interioară de la Parcul Cornișa, grație unui proiect ce se va derula între Direcția de Servicii Publice Sport și Agrement și Inspectoratul Școlar Județean Botoșani.

Proiectul ”Școală la Cornișa” se va derula în perioada martie-mai 2022 și presupune folosirea gratuită a piscinei interioare în scopul desfășurării unei activități acvatice desfășurate cu profesori, pentru un număr de 470 de elevi ai claselor VI-a-X-a din unitățile de învățământ preuniversitar din municipiul Botoșani.

Elevii vor lua lecții de înot, însă vor avea și un program de gimnastică și de jocuri în apă. Ei vor avea acces, pe lângă piscina interioară, și la bazinul jacuzzi și toboganul unifamilial. Programul ar urma să se deruleze în zilele de luni până vineri, între orele 9.00-18.00, cu excepția, vacanțelor școlare, sărbătorilor legale și a zilelor punți.

Potrivit unui proiect de Hotărâre de Consiliu Local, care va fi supus spre aprobare în ședința din 24 februarie, obiectivele proiectului sunt: implicarea elevilor în activități fizice în afara programului școlar, dezvoltarea fizică a acestora, creșterea interesului în rândul elevilor pentru mișcare prin sport, creșterea numărului de elevi care practică înotul, promovarea unui stil de viață sănătos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com