Noi piedici apărute la proiectul de modernizare a Teatrului ”Mihai Eminescu”. Anunțul primarului municipiului Botoșani

teatrul mihai eminescu botosaniNoi piedici apărute la proiectul de modernizare a Teatrului ”Mihai Eminescu” din Botoșani. Cele trei asocieri de firme care s-au înscris la licitația pentru reabilitarea Teatrului ”Mihai Eminescu” au fost descalificate.

Anunțul a fost făcut, vineri, într-o conferință de presă, de primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, care a precizat că Agenția Națională de Achiziții Publice nu a fost de acord cu firma declarată câștigătoare de către comisia de evaluare din cadrul Primăriei Botoșani.

Au fost depuse trei oferte din partea a trei asocieri de firme care au reprezentat în total 21 de companii care au trebuit să fie analizate. Am parcurs etapele pe care le prevede legislația în vigoare privind achizițiile publice, dar această licitație a intrat sub incidența ANAP, în supervizare. Acest lucru presupune avizarea tuturor pașilor pe care i-am făcut, inclusiv răspunsurile la clarificări, la toate solicitările formulate de către operatorii economici. Am parcurs cu bine toate etapele până la evaluarea financiară, acolo unde Agenția Națională de Achiziții Publice nu a fost de acord cu punctul de vedere al comisiei care este suverană în această licitație și a emis un aviz conform, condiționat. Acest lucru înseamnă că asocierea de firme declarată de colegii mei ca fiind câștigătoare ar fi avut probleme în partea financiară și ANAP nu a fost de acord cu punctul nostru de vedere. Acest aviz ne obligă să declarăm toate cele trei asocieri de firme ca fiind neeligibile pentru această lucrare”, a precizat primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei.

El spune că în acest caz se va respecta punctul de vedere al ANAP, iar cele trei asocieri de firme vor fi descalificate. Licitația privind lucrările de reabilșitare a teatrului va fi reluată. Valoarea estimată a acestui contract este de peste 33 milioane lei iar perioada de execuţie a lucrărilor la teatru este de 24 de luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *