Localnicii din Suharău, curioși de prezența militară din zona lor. Primar: Noi ne vedem de problemele noastre cotidiene, ei își fac treaba lor

Localnicii din comuna Suharău se arată curioși de tabăra militară de la ei din localitate. Primarul comunei, Marcel Chelariu, susține că este vorba despre un exercițiu militar anunțat, iar localnicii „mai mult decât speriați sunt mai mult curioși pentru că până acum nu am avut prezență militară în zonă”.

La exercițiu participă aproximativ 20 de militari de la o subunitate din cadrul Brigăzii 76 Cercetare, Supraveghere şi Recunoaştere înzestrată cu radar TPS-77.

„Aș putea spune că se panichează cineva doar datorită informațiilor din presă și pe fondul tensiunilor, într-adevăr, existente acum în Ucraina, așa poate oamenii se gândesc de două ori la acest lucru, dar în rest noi ne vedem de problemele noastre cotidiene, ei își fac treaba lor din punct de vedere militar aici”, a declarat Marcel Chelariu, primarul comunei Suharău.

Șeful administrației locale susține că la nivelul comunei au fost stabilite câteva locații pentru preluarea unor refugiați din Ucraina, dacă va fi cazul. De altfel, astfel de locații au fost identificate și pe raza localității Hilișeu Horia.

„Sperăm să nu avem niciodată nevoie să preluăm, dar dacă va fi nevoie avem niște locații stabilite unde am putea prelua, nu foarte mulți, dar am putea să preluăm niște persoane”, a mai spus primarul.

Potrivit Ministerului Apărării Naționale, exerciţiul este unul de rutină și face parte din planul cu principalele activităţi pentru anul în curs, plan stabilit și aprobat în anul 2021. Exerciții asemănătoare au fost executate anual în acest raion, începând cu 2018.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *