Scandal uriaş în familia unui om de afaceri căsătorit cu o doctoriţă, din pricina unui copil din flori

Un copil de 6 ani a ajuns să fie plimbat de la Ana la Caiafa, de la mamă la tată şi invers. Născută din presupusa relaţie extraconjugală a unui om de afaceri ieşean, fetiţa a fost preluată de tată, acesta asumându-şi inclusiv discuţiile cu soţia legitimă, un medic ieșean. După câţiva ani însă, mama naturală s-a răzgândit şi îşi cere fetiţa înapoi. În instanţă, a spus că nu mai ştie exact cu cine a făcut copilul, dar sigur nu cu tatăl declarat iniţial. Cererea a provocat acum o adevărată epopee în instanţă, scrie Ziarul de Iasi.

Om de afaceri la Iaşi, P.B. a avut o relaţie extraconjugală cu A.M.N., o tânără din judeţul Vaslui în vârstă de 17 ani la acea dată. În februarie 2016, aceasta a născut o fetiţă. Încă din timpul sarcinii, tânăra şi-a anunţat iubitul că nu doreşte să păstreze copilul. Îşi dăduse seama prea târziu că rămăsese însărcinată, dar se considera prea tânără pentru a fi mamă. Voia să-şi termine studiile şi să-şi întemeieze o familie fără povara suplimentară a unui copil făcut din greşeală. Considerând că fetiţa nou-născută nu avea nicio vină, tatăl şi-a asumat consecinţele aventurii. A discutat situaţia cu soţia sa, de profesie medic, şi au căzut de acord să preia copilul la Iaşi, pentru a-l creşte. Mama naturală nu a avut nimic împotrivă, aşa că tatăl a solicitat judecătorilor ca exercitarea autorităţii părinteşti să-i revină în exclusivitate.

„Reclamantul a fost cel care a depus toate eforturile, interesându-se încă din timpul sarcinii şi ajutând-o pe pârâtă. După naşterea fetiţei, reclamantul a mers la starea civilă pentru a o recunoaşte, i-a asigurat cele necesare câtă vreme pârâta a stat în maternitate. După externare, reclamantul a fost cel care a luat fetiţa pentru a o creşte, pârâta manifestând un dezinteres total faţă de aceasta. Coroborând concluziile anchetelor sociale efectuate la ambele părţi şi celelalte probe, rezultă că pârâta nu a avut şi nu are o legătură cu minora, fiindu-i indiferentă soarta acesteia încă de la naştere”, au constatat magistraţii, care au încuviinţat cererea depusă de tată.

În octombrie 2019, lucrurile au luat o turnură neaşteptată. Tânăra mamă A.M.N. l-a chemat în judecată pe fostul iubit, omul de afaceri ieşean, într-o acţiune în stabilirea filiaţiei. Ea a cerut Judecătoriei ieşene să constate că P.B. nu este tatăl fetiţei, iar aceasta să fie înapoiată mamei. În acţiunea sa, femeia menţiona că a avut dubii de la început cu privire la paternitatea copilului, dar a acceptat ca P.B. să-l recunoască, considerând că ar fi în interesul fetiţei.

P. B. a precizat că nu este de acord cu acţiunea promovată de mama fetiţei, dar nu a solicitat aministrarea niciunei probe. Judecătoria a dispus efectuarea unei expertize ADN, dar bărbatul nu s-a prezentat la Institutul de Medicină Legală în vederea realizării acesteia. Ca urmare, magistraţii au apelat la audierea unui martor, care a precizat că bărbatul nu ar putea fi tatăl fetiţei, invocand un motiv plauzibil. În lipsa altor probe, mărturia a fost decisivă.

Judecătoria a dispus radierea numelui bărbatului de la rubrica „tată” din certificatul de naştere al fetiţei, a stabilit ca aceasta să poarte numele de familie al mamei, iar autoritatea părintească să fie exercitată exclusiv de aceasta.

Sentinţa nu este însă definitivă, întrucât P. B. a declarat apel. Acesta se află pe rolul Tribunalului, instanţa dispunând din nou efectuarea unei expertize ADN.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *