FOTO Angajații din Penitenciarul Botoșani au donat sânge pentru cei aflați în suferință

În spiritul solicitării lansate de către Asociația “N-avem sânge” București și Centrul de Transfuzie Sanguină Botoșani, 10 angajați și viitori angajați ai Penitenciarului Botoșani au ales să sprijine eforturile generale de asigurare a necesarului de sânge din unitățile spitalicești locale, în cadrul Campaniei de donare “Iubirea înseamnă și curaj”, organizată în perioada 01 -14 februarie 2022.

Înțelegând faptul că pot contribui la salvarea unor vieți omenești, personalul Penitenciarului Botoșani s-a alăturat în mod permanent campaniilor naționale de donare de sânge, oferind ajutor în situațiile dificile cauzate de insuficiența sângelui necesar transfuziilor, constituind totodată și un gest de solidaritate cu cei aflați în suferință.Prin actul de dăruire, personalul instituției militează, în aceeași măsură, pentru o societate în care spiritul civic, altruismul şi generozitatea constituie valori fundamentale.

“Pandemia de Covid-19 a condus la o scădere de 20% a numărului de donatori față de anul precedent, perioadă în care acoperirea necesarului de transfuzii sanguine a fost deficitară. Ne dorim să schimbăm statisticile și să fim mai uniți ca niciodată – făcând astfel un munte de bine României, în principal tuturor celor care au mare nevoie de sânge. Prin puterea exemplului putem motiva și alți oameni să se alăture unor astfel de campanii deoarece este în continuare mare nevoie de sânge. Țin să mulțumesc angajaților Penitenciarului Botoșani pentru faptul că au răspuns prompt și afirmativ cerințelor noastre în vederea donării voluntare de sânge.” a declarat Alexandra Gîtman, bloodfluencer în cadrul Asociației “N-avem sânge” București.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *