Medic de la UPU Botoșani: Medicii de familie nu i-am educat ca să viziteze și monitorizeze corect pacienții

Șefa UPU- SMURD din cadrul Spitalului Județean Botoșani, medicul Ramona Guraliuc, susține că relația medic de familie- pacient nu este nici pe departe la fel ca în țările dezvoltate. De multe ori, pacienții nici nu mai trec pe la medicii de familie, ci se prezintă direct la Unitatea de Primiri Urgențe, ceea ce duce la aglomerarea unității. Cu personal insuficient, unitatea abia face față uneori numărului mare de solicitări, dar, chiar și așa, toți cei care se prezintă la UPU sunt verificați de un medic.

„De-a lungul timpului, noi nu am educat populația să meargă și să viziteze medicul de familie periodic, așa cum ar trebui, așa cum se întâmplă și în țările acestea care sunt extrem de dezvoltate, dar care respectă niște pași. Și nici medicii de familie nu i-am educat ca să viziteze și monitorizeze corect pacienții. Aceasta este o altă problemă pe care noi ca și sistem o avem și pe care nu o să o rezolvăm acum în pandemie, dar, repet, ei sunt o verigă extrem de importantă pentru că altfel noi ceilalți din spital nu o să putem să gestionăm situația a la longue”, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, Ramona Guraliuc.

One thought on “Medic de la UPU Botoșani: Medicii de familie nu i-am educat ca să viziteze și monitorizeze corect pacienții

  1. Cum adică, medicul de familie să vină în familia pacientul? Da-n ce ţară vă-nchipuiţi că sunteţi? Treziţi-vă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *