VIDEO Atenție, imagini șocante! Cal bătut cu bestialitate, într-o comună din Botoșani. Polițiștii îi caută pe făptași

Comportamentul inuman al unor bărbați din comuna Vorona a fost filmat de câțiva localnici. Cei doi indivizi au fost surprinși în timp ce loveau cu o cruzime fără margini un cal. Filmarea a fost realizată zilele trecute și a ajuns la cei de la Casa Patrocle. Între timp, la Inspectoratul Județean de Poliție Botoșani s-au făcut zeci de petiții pentru pedepsirea celor doi bărbați.

„Imagini greu de privit, înțeles și digerat, însă cu toții cunoaștem realitatea României și anume faptul că astfel de mizerii se petrec zilnic, peste tot, cu precădere în mediul rural. Iar neputința și durerea animalelor rămân nespuse și neștiute de nimeni. Paradoxul face că românul își îngenunchiază și singurul animal pe spatele căruia produce ceva. Și fie că ne prefacem, fie că ne place să credem că nu este adevărat – nu suntem în stare să recunoaștem că încă trăim într-o Românie medievală. O Românie în care regulile unei lumi civilizate nu pot fi aplicate, iar normele europene ale unui comportament decent nu pot fi impuse din cauza anormalului care ne înconjoară. România este iadul cailor. Încă există oboare în care se vând animale. Piețe și oboare în care caii sunt bătuți și îngenunchiați pentru a trece probele de anduranță dinaintea vânzării. Caii din accidente rutiere rămași schilodiți – dar în viață – ajung instant în abatoare, deși nu au pașapoarte”, susțin cei de la Asociația Patrocle.

Au fost sesizați cei de la Biroul pentru Protecția Animalelor din cadrul IPJ Botoșani, iar polițiștii au pornit pe urmele indivizilor fiind doar o chestiune de timp până la identificarea lor.

„Polițiștii din cadrul Biroul pentru Protecția Animalelor au întocmit dosar penal. Se efectueaza cercetari pentru identificarea autorilor”, ne-a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani, Delia Nenișcu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *