Tânăr trimis la închisoare pentru un accident mortal la Botoșani. A călcat cu mașina un bărbat

Tânărul de 23 de ani care a produs accidentul din luna iunie 2020 de la Frumușica și-a primit pedeapsa. Ionuț Stănescu, din Hârlău, a fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă și infracţiunii de părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia la doi ani de închisoare în regim de detenție.

Vă reamintim că, pe 21 iunie 2020, în timp ce conducea un Ford pe drumul național DN 28B, pe raza localității Frumușica, Ionuț Stănescu a lovit cu mașina un botoșănean care a decedat la locul accidentului. După accident, ieșeanul și-a continuat deplasarea. El a fost găsit la domiciliu câteva ore mai târziu, iar mașina era avariată. Botoșăneanul mort în accident acea 72 de ani.

Inițial, tânărul a recunoscut faptele în fața procurorilor, el fiind condamnat de Judecătoria Botoșani, în baza acordului de recunoaștere a vinovăției, la tre ani de închisoare cu suspendare. Familia victimei a contestat sentința magistraților din Botoșani, dosarul aflându-se acum pe rolul Curții de Apel Suceava.

Solutia pe scurt:

Admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani şi părţile civile Ciotir Anica, Colipcă Cristinel, Anonimizat 1 prin reprezentant legal Colipcă Cristinel, Colipcă Gabriel – Daniel, Colipcă Mihaela, Grigoraş Maria, Maxim Oana Raluca, Răileanu Dumitru, Răileanu Ioan împotriva sentinţei penale nr. 483 din 13 mai 2021, pronunţată de Judecătoria Botoşani în dosarul nr. 8456/193/2020 şi, în consecinţă: Descontopeşte pedeapsa principală rezultantă de 3 ani închisoare aplicată inculpatului Stănescu Ionuţ şi repune pedepsele componente în individualitatea lor.

Reduce pedeapsa aplicată inculpatului Stănescu Ionuţ pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă prev. de art. 192 alin. 1 şi 2 Cod penal cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod procedură penală de la 2 ani şi 6 luni închisoare la 1 an şi 6 luni închisoare. În baza art. 38 alin. 1 Cod penal raportat la art. 39 alin. 1 lit. b Cod penal contopeşte pedeapsa aplicată prin prezenta decizie cu pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare aplicată prin sentinţa penală pentru săvârşirea infracţiunii de părăsirea locului accidentului cu modificarea sau ştergerea urmelor acestuia prev. de art. 338 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod procedură penală, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea de 1 an şi 6 luni închisoare la care se va adăuga 1/3 din cuantumul celeilalte pedepse, pedeapsa totală rezultantă fiind de 2 ani închisoare ce se va executa în regim de detenţie.

În baza art. 45 alin. 5 Cod penal raportat la art. 45 alin. 1 Cod penal, aplică inculpatului Stănescu Ionuţ pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b şi i Cod penal. Obligă partea responsabilă civilmente Societatea de Asigurare – Reasigurare City Insurance SA Bucureşti la plata dobânzii legale aferente sumelor acordate cu titlu de despăgubiri materiale părţilor civile Colipcă Cristinel şi Colipcă Mihaela începând cu data producerii accidentului rutier şi a decesului victimei, respectiv data de 21.06.2020 şi până la achitarea integrală a debitelor. Menţine celelalte dipoziţii ale sentinţei penale ce nu sunt contrare prezentei decizii. Cheltuielile judiciare avansate de stat în apel rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată azi, 14.02.2022, prin punerea la dispoziţia părţilor, a persoanei vătămate şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 405 alin. 1 Cod procedură penală.
Document: Hotarâre  151/2022  14.02.2022

Șoferul care a produs accidentul mortal de la Frumușica, arestat preventiv. El a cerut arest la domiciliu

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *