FOTO! Reprezentanții sistemului sanitar din Botoșani, convocați în ședință de noul prefect Sorin Cornilă

Noul prefect al județului Botoșani, Sorin Cornilă, i-a covocat, luni, în ședință pe reprezentanții sistemului sanitar din Botoșani. Acesta a făcut, alături de managerii de spitale, de directorul DSP Botoșani, Monica Adăscălițe și directorul Casei de Asigurări de Sănătare Botoșani, Alina Mustiață, o evaluare a sistemului sanitar local în contextul pandemiei.

Potrivit unui comunicat transmis de Cancelaria prefectului, la nivelul Spitalului Județean Mavromati, sunt operaționalizate 352 paturi destinate patologiei COVID-19, dintre care 172 sunt ocupate, în timp ce la Spitalul de Pneumoftiziologie Botoșani sunt operaționalizate 30 paturi destinate patologiei COVID-19 și șase TB-Covid-19, dintre care șase ocupate.

La Spitalul Municipal Dorohoi sunt operaționalizate 45 paturi destinate patologiei COVID-19, dintre care 21 ocupate. De asemenea, 81 de medici de familie din Județul Botoșani fac testări gratuite pentru depistarea COVID.

Le mulțumesc tuturor managerilor de unități sanitare, întregului personal medical și nemedical implicat în lupta împotriva Covid-19 pentru munca și eforturile depuse pentru depășirea acestei crize sanitare. Există cooperare și dialog între factorii de decizie. Împreună putem depăși această perioadă dificilă, trebuie să învățăm lecțiile potrivite din criza COVID-19. Totodată, am recepționat și problemele cu care aceștia se confruntă, în acest context epidemiologic și împreună vom găsi cele mai potrivite soluții”, a declarat prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *