Semnale de alarmă din partea medicilor infecționiști. „Trăim o falsă relaxare care ne-ar putea induce în eroare”

„Trăim o falsă relaxare care ne-ar putea induce în eroare”, atrag atenția medicii infecționiști care tratează cazuri grave de bolnavi infectați cu tulpina Omicron.

Noua variantă a virusului SARS-Cov-2 nu este o răceală obișnuită ea poate fi fatală pentru cei nevaccinați. 127 de persoane au fost răpuse de Covid, în ultimele 24 de ore, și peste 10 mii sunt îngrijite în spitale.

Pacientă: „Durerile de gât importante, ulterior a apărut tusea. Soțul și băiatul au avut dureri importante de cap care nu cedau cu tratamente, febra cu nimic, făcea și 40.

După două săptămâni de când s-a infectat cu Omicron, o femeie abia mai poate vorbi. Întreaga familie, adulții și cei doi copii s-au îmbolnăvit de Covid, cu o formă agresivă.

DSP Botoșani: „În ultimele 2 săptămâni, pacienții au început să aibă nevoie de o sursă de oxigen sau chiar două surse, iar în urmă cu o lună vorbeam de forme ușoare. Am avut pacienți care s-au infectat cu Omicron simplu și au făcut o formă gravă. Au avut nevoie de surse de oxigen, tratament cu anticorpi monoclonali și mai multe zile de spitalizare și omicronul simplu poate da forme grave.′

Cel mai rău este la terapie intensivă, unde 80 la sută dintre cei aflați în grija medicilor sunt nevaccinați. La Cluj-Napoca, de pildă, 40 de bolnavi sunt acum sub tratament, opt, conectați la aparate de oxigen. Au numele scrise pe perete, ca să poată fi identificați.

Medicii specialiști avertizează că infectarea cu Omicron poate fi fatală. În secțiile de terapie intensivă din toată țara 1152 de pacienți sunt în grija medicilor, printre ei și 17 copii, potrivit ProTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *