FOTO! Teren de sport modern la o școală din județul Botoșani. Investiția a fost realizată cu fonduri europene

Teren de sport modern realizat la Școala Profesională Specială „Ion Pillat” Dorohoi cu fonduri europene. Potrivit președintelui Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, terenul de sport este multifuncțional cu o suprafață de joc, 20×40 de metri, realizată din gazon sintetic și care permite practicarea handbalului și a minifotbalului. De asemenea, terenul este dotat cu o instalație de iluminat, astfel încât să poată fi utilizat și seara.

Investiția a fost realizată prin intermediul unui proiect transfrontalier România – Ucraina, iar parteneri sunt Consiliul Județean Botoșani și Raionul Hliboca. Cele două autorități au obținut o finanțare europeană de 254.767 de euro.

Din suma nerambursabilă atrasă, respectiv 254.767 de euro, 154.442 de euro reprezintă contravaloarea investițiilor ce sunt realizate în cele două școli botoșănene – „Sfântul Stelian” Botoșani și „Ion Pillat” Dorohoi. Pe lângă finanțarea nerambursabilă, Consiliul Județean vine și cu un aport propriu de 25.314 euro.

Ca autoritate publică acordăm o importanță deosebită domeniului social, motiv pentru care pune în aplicare proiecte menite să contribuie la creșterea calității vieții celor mai defavorizați dintre noi. Unul dintre aceste proiecte a vizat realizarea unui teren de sport modern la Școala Profesională Specială „Ion Pillat” Dorohoi. Copiii care învață aici au la dispoziție, acum, un teren de sport multifuncțional. (…) Niciun efort nu este prea mare pentru a le asigura mediul propice dezvoltării copiilor cu nevoi speciale. Trebuie să fim lângă ei și lângă familiile lor și să-i ajutăm cu ceea ce putem”, a precizat Doina Federovici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *