Condimente contaminate, retrase urgent de la raft. Nu le consumați dacă le-ați cumpărat!

ANSVSA a decis retragerea unor produse alimentare din magazine din cauza contaminării acestora cu oxid de etilenă, un pesticid cancerigen. Este vorba de anumite condimente care au fost contaminate cu această substanță și care ar putea cauza „grave probleme de sănătate”. Dacă aveți aceste produse în casă este recomandat să le distrugeți imediat sau să le returnați în magazinele de unde le-ați cumpărat.

Uniunea Europeană a interzis folosirea oxidului de etilenă, un pesticid extrem de periculos care poate cauza cancer, însă unele produse sunt în continuare stropite cu această substanță. Oxidul de etilenă se găsește sub formă gazoasă și se folosește în special pentru dezinfectarea unor astfel de produse, cum ar fi condimentele și semințele de susan.

ANSVSA a decis retragerea de la raft a două sortimente de cimbru mărunțit:

  • HA Házi Arany Cimbru mărunțit, produs de Házi Piros Paprika Kft. Lotul 1202443 cu termen de valabilitate până la 14.12.2023 și lotul 1212910, care expiră la data de 13.12.2024.
  • MORZSOLT KAKUKKFU, produse de HAZI PIROS PAPRIKA KFT. Numărul lotului: 1202443.

Oamenii care au achiziționat aceste produse sunt sfătuiți să nu le consume, ci să le distrugă sau să le returneze în magazinele de unde le-au cumpărat. În cazul în care decideți să le înapoiați, contravaloarea acestora vă va fi restituită în baza bonului fiscal.

Sursa: playtech.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *